Editorial

Nelu Tătaru şi Raed Arafat, decizii de ultimă oră. Noi restricţii anti-COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarul de stat Raed Arafat au anunţat, luni seară, noi restricţii anti-COVID, la finalul reuniunii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care s-a desfăşurat la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătății a declarat că evoluția epidemiei de coronavirus impune noi reguli și restricții: „În toată această perioadă, evoluţia şi analiza au înţeles că unii dintre noi nu au analiza că portul unei măşti ne poate aduce în faţa liniştii, nu a unui aparat de respirat. Regulile trebuie să revină în actualitate. Evaluarea INSP arată o creştere de peste 3 la mia de locuitori în anumite localităţi.

 

S-au luat decizii în această seară. Pentru cetăţenii care vin din ţările cu indice mai ridicat decât al României, se impun reguli: cei care stau 3 zile pot veni cu un test negativ în ultimele 48 de ore. Cei care stau pentru o perioadă mai lungă – carantină 14 zile, cu posibilitatea ca în a 8-a zi să facă un test şi pot ieşi în a 10-a zi din izolare dacă sunt negativi”.

 

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la finalul reuniunii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), că au fost luate mai multe măsuri, după ce epidemia de coronavirus a scăpat, din nou, de sub control.

„Au fost stabilite următoarele aspecte:

– toate comitele județene și cel municipal al Bucureștiului se întrunesc în regim de urgență și stabilesc situația epidemiologică și iau toate măsurile prevăzute de hotărârile de Guvern pentru incidența ratei de 1,5 la mie în ultimele 14 zile

– purtarea măștii în spațiile închise, dar și deschise, unde e aglomerație și e nevoie de mască

– carantinarea localităților care depășesc 3 la mie, dar de văzut dacă există focare

– interzicerea nunților, botezurilor unde incidența este de 1,5 la mie

– închiderea restaurantelor unde se depășește 1,5 la mie

– suspendarea activității agenților care nu respectă prevederile timp de cel puțin 30 de zile

– unde avem 1,5 la mie toți agenții economici, instituțiile publice și private să ia în considerare munca de la domiciliu și, unde nu se poate, decalarea programului”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU s-a arătat extrem de îngrijorat de faptul că numărul de cazuri noi cu îmbolnăviri COVID-19 crește în România: „Presiunea pe sistemul medical e una extrem de puternică și importantă. Ieri au fost 94 de cereri de transfer de pacienți în sudul țării. Au fost mai multe cereri de transport aerian din sudul țării. Asta arată că sistemul are un impact serios”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, ministrul Sănătății, a tras un semnal de alarmă și el: „Aceste restricții vin ca urmare a transmiterii în comunitate. Restricțiile pot fi amplificate sau scăzute. Vine luna octombrie cu evenimente religioase pe care trebuie să le gestionăm.”, a spus Nelu Tătaru.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editorial

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Editorial

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

PRAHOVA: Informare situație Covid-19, la data de 2 noiembrie 2020

Stirile PH02/11/2020

Cum se vor întoarce românii din Europa acasă de sărbători, în condițiile pandemiei? Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: „Cerem statelor membre să mențină un minimum de rute funcționale”

Stirile PH28/10/2020

Noul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, învestit azi în funcţie!

Stirile PH27/10/2020

Lista parcărilor în curs de amenajare în Ploiești – proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local

Stirile PH10/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.