Editorial

Noi cazuri, noi focare identificate într-un spital din Prahova

Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova

22 iulie 2020

 

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1253 persoane. Dintre acestea 185 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de decese este de 56.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 16 pacienți, dintre care 14 sunt intubați.

Potrivit ultimelor informații, furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au fost identificate două noi focare de infectare cu SARS-CoV2, în două dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde, până în prezent, au fost confirmate 22 cazuri pozitive din cadrul personalului medical, dintre care 17 într-o secție, 5 pe altă secție. În vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2,  au fost adoptate următoarele măsuri:

 • Anunțarea și trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secția de Boli Infecțioase;
 • Sistarea internărilor;
 • Testarea tuturor pacienților existenți la nivelul secțiilor;
 • Asigurarea asistenței medicale a pacienților cu personal doar din cadrul secțiilor (se sistează contractele cu medicii din afara secțiilor);
 • Sistarea activității secțiilor în Ambulatoriul de specialitate;
 • Testarea în regim de urgență a persoanalului secțiilor din Ambulator;
 • După externarea pacienților se va efectua dezinfecția terminală la nivelul secțiilor, în toate spațiile;
 • Personalul rămas va fi retestat în 23 și 24 iulie;

Totadată s-a dispus respectarea cu strictețe a următoarelor:

 • Efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru;
 • Purtarea echipamentului de protecție corespunzător activității desfășurate;
 • Masca de protecție va fi purtată, cu schimbare la 4 ore;
 • Se va respecta distanța de 1,5 me între persoane în spațiile comune;
 • Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigațiilor și stabilirea diagnosticului;
 • Respectarea tuturor normelor de igienă;
 • Interzicerea folosirii aparatelor de aer condiționat.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 278 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 48 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 15 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate și 23 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 37 sancțiuni:

– în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 20 sancțiuni;

– conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 7600 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

22 iulie 2020

SURSA: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/informare-de-presa-privind-situatia-covid-19-in-prahova-22-iulie-2020/?fbclid=IwAR2-NK4XKe-ucB7bose7a2xKe_CFvnmCEJ1OJLsd_FNFJCpVTJUxyxJkF5w

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editorial

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Editorial

Ziua-Educatiei-2017_7cf87

Luni, 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii din Prahova nu fac cursuri

Stirile PH29/09/2020
646x404

Povestea lui George Stroilescu,  pompierul de onoare al anului 2020: „Singurătatea este cea mai rea boală. Mai grea decât cancerul”

redactie21/09/2020
curs-3

Euro ajunge la un nou maxim istoric. Care este explicația BNR

Stirile PH04/09/2020
coral

Coral Impex anunță lucrări de dezinsecție în Ploiești în perioada 9-22 septembrie

Stirile PH03/09/2020
sectii-de-votare-696x438

Vineri, 28 august, începe campania electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale ce se vor avea loc în data de 27 septembrie 2020

Stirile PH27/08/2020
masina-de-ridicat-autoturismele-parcate-neregulamentar-696x522

Mașinile parcate neregulamentar în Ploiești vor fi ridicate

Stirile PH26/08/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.