Ploiesti

Noua conducere a Primăriei Ploieşti renunţă la proiectele pe credit. Nu sunt bani pentru reconstrucţia Pieţei Centrale

Iulian Teodorescu, primarul interimar al Ploieştiului, a anunţat deja primele schimbări de la nivelul administraţiei locale. După ce a analizat situaţia actuală a bugetului local, deja împovărat de credite pentru mai multe proiecte individuale sau în cofinanţare cu bani europeni, acesta a anunţat că unul dintre reconstrucţia Pieţei Centrale va fi abandonată.

Investiţia pentru reconstrucţia Pieţei Centrale din Ploieşti este estimată la aproximativ 4 milioane euro, bani obţinuţi din credit la bancă, ceea ce ar fi o datorie mult prea mare pentru bugetul oraşului.

Cu toate acestea, directorul SC Hale şi Pieţe SA, Ilie Emanuel, susţine că societatea ar putea să facă faţă plăţii creditului.

„Nu contest faptul că obţinerea unui astfel de credit nu ar însemna un efort pentru municipalitate, dar nu este o sumă pe care SC Hale şi Pieţe SA nu ar putea să o suporte. Practic, societatea ar trebui să plătească 65.000 lei în primi doi ani, ceea ce ar însemna plata dobânzii. Construcţia nu poate să întârzie mai mult de 1 an şi jumătate, ceea ce, în urma unor calcule făcute de societate, exploatarea acestei pieţe ne-ar ajuta să plătim datoria. Totuşi, dacă primarul şi consilierii consideră că este o sumă mult prea mare, sunt sigur că vor găsi soluţii fie pentru construirea unei noi pieţe, fie pentru modernizarea celei existente.,Aceasta este şi dorinţa mea de manager, să găsim o soluţie pentru a schimba faţa Pieţei Centrale”, a spus Ilie Emanuel, directorul SC Hale şi Pieţe SA, pentru phon.ro.

Proiectul de reconstrucţie al platoului Halelor Centrale din Ploieşti a fost estimat a fi gata până la sfârşitul anului 2015, şi prevedea o investiţie de 5 milioane de euro, realizată din fonduri proprii, cât şi din împrumutul bancar.

Noua piaţă urma să fie construită pe structură metalică, cu 288 de mese, în locul celor aproximativ 400 de tarabe din prezent, cu spaţii menajate pentru flori, brânzeturi şi mezeluri. Totodată, platoul urma să fie dotat cu 8 grupuri sanitare şi deservit de 288 de locuri de parcare pentru clienţi.

Mai puteţi citi

VIDEO Iulian Teodorescu este primar interimar al Ploieştiului. „Îmi asum responsabilitatea, în faţa tuturor ploieştenilor, de a continua proiectele începute“

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.