Ploiesti

O clădire-simbol a Ploieştiului, platou de filmare pentru un documentar despre împăratul Nero

Inaugurat în 1933, la capătul unui uriaş volum de muncă, în prezenţa lui Carol al II-lea, renovat după anii 2000, Palatul Culturii din Ploieşti a fost considerat mai mult decât potrivit de către o casă de producţie pentru filmarea unui documentar despre împăratul Nero.

Impunătoarele trepte ale palatului, dar şi masiva Sală a Coloanelor, luminată prin plafon, au fost doar câteva motive pentru care imobilul din Ploieşti s-a calificat pentru recrearea perioadei din secolul I î.Hr. în care a domnit împăratul Nero.

Palatul impresionează prin simetrie şi echilibru, operă a arhitecţilor Ernest Doneaud, de origine franceză şi Toma Socolescu, artizanul clădirilor simbol ale Ploieştiului. În special intrarea principală atrage privirile prin treptele largi ale unei scări monumentale şi o colonadă care încadrează trei uşi masive.

Documentar despre Nero

Timp de două zile, actori îmbrăcaţi în armuri romane sau în togi, dar şi femei în costume de vestale au filmat cadre din viitorul documentar pe treptele palatului, dar şi în interior, stârnind curiozitatea trecătorilor.

Actori în costume romane la filmări FOTO Dana Mihai

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova, administratorul Palatului Culturii, cererea a venit din partea unei case de producţie din Bucureşti care va filma, alături de o echipă din Germania, documentarul „Nero. Adevărata poveste“.

Închirierea clădirii a costat aproximativ 2.500 de lei pentru 12 ore de filmare, cererea echipei fiind pentru două zile în care au filmat cadre. Documentarul va fi o mini-serie TV despre ultimele zile ale împăratului Nero.

Impunătorul Palat al Culturii din Ploieşti FOTO Dana Mihai

Echipa de producţie va filma şi la Iaşi.

Nero, o figură detestată

Împărat extrem de contestat, Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus (n. 15 decembrie 37 – d.9 iunie 68) a fost al cincilea împărat roman al dinastiei iulio-claudiene. Printre păcatele reţinute de literatura antică se numără bănuielile că ar fi dat foc Romei şi că ar fi violat-o pe mama lui.

Filmările din Ploieşti pentru documentar FOTO Dana Mihai

În anul 64, Roma a fost devastată de un mare incendiu, izbucnind în apropiere de Circus Maximus. A cuprins 10 din cele 14 cartiere ale oraşului, tot centrul Romei şi o parte din reşedinţa imperială de pe Colină Palatină. Acuzat că ar fi ordonat marele incendiu, Nero a aruncat vina asupra creştinilor, urmând un val de procese sumare. Mulţi creştini au fost crucificaţi şi arşi pentru a ilumina jocurile de circ. Printre victimele persecuţiei se numără şi Sfinţii Petru şi Pavel care au fost ucişi în jurul anului 66.

Vă mai recomandăm

Mierea din Prahova ajunge în Canada, Norvegia şi Finlanda. Tinerii care au convins UE să le dea bani pentru o afacere dulce

Magazinul de jucării reciclate, locul în care reacţiile copiilor sunt nepreţuite. Cum funcţionează afacerea

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.