Judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis marţi după-amiază să-l plaseze pe omul de afaceri Liviu Luca sub control judiciar pentru 60 de zile, respingând cererea procurorilor DIICOT Ploieşti de arestare preventivă a acestuia.
Liviu Luca a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore sub acuzaţii de spălare de bani, constituire de grup infracţional şi instigare la delapidare cu un prejudiciu de peste 14 milioane de lei.
Decizia magistraţilor nu este însă definitivă şi va fi atactă cu recurs de procurorii DIICOT.
Omul de afaceri Liviu Luca a fost reţinut luni seară de procurorii DIICOT Ploieşti, la capătul mai multor ore de audieri şi după percheziţiile care s-au desfăşurat în cursul zilei pe domeniul acestuia din Păuleşti şi la proprietăţi din Ploieşti.
Omul de afaceri este acuzat că şi-ar fi însuşit 14,5 milioane de lei din conturile PSV Company, fostă Petromservice, pentru construirea ansamblului de locuinţe de la Păuleşti. Acesta ar fi decontat lucrări ce figurau ca fiind efectuate la sediul PSV Company din Bucureşti, însă în realitate, acestea ar fi fost executate pentru imobilul lui Luca din comuna prahoveană Păuleşti de către societatea comercială SC Edil Const SA.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 – 06 martie 2009, SC PSV Company a virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul suspectului Liviu Luca, suma de 14,58milioane de lei reprezentând lucrări de construcţii executate la ansamblul sediu social şi anexe din Păuleşti”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Condamnări în alte două dosare
Liviu Luca mai are două condamnări cu executare în dosare cunoscute, însă deciziile nu sunt definitive. În noiembrie 2015, sindicalistul a fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia.Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul anului 2011, Liviu Luca a acţionat în aşa fel încât, folosindu-şi influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL (administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua societate ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro.
În iulie 2014, Liviu Luca a primit şi o condamnare la 6 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de peste 83,5 milioane de euro în dosarul falimentării Petromservice. În dosar au mai fost condamnaţi şi Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan, precum şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol.
Pe aceeaşi temă
UPDATE Liviu Luca, reţinut de DIICOT Ploieşti. Procurorii au percheziţionat mai multe proprietăţi ale sindicalistului
Cum şi-a construit Liviu Luca un conac în comuna Păuleşti din banii Petromservice. Celebrul sindicalist, plasat sub control judiciar
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS