Politic

Parlamentul discută numirea unor noi membri ai Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi în şedinţă comună, având pe ordinea de zi numirea unor noi membri la CNCD, validarea lui Ilie Sîrbu ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi a lui Niculae Bădălău la Autoritatea de audit, înfiinţarea comisiilor de anchetă privind românii care lucrează ca sezonieri în Germania şi achiziţiile din timpul stării de urgenţă. De asemenea, mai aprobă Strategia Naţională de apărare pentru perioada 2020-2024.

Numirea unor membri în Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Primul punct al ordinii de zi este numirea a şapte membri ai Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, şase mandate complete şi unul pentru rest de mandat până în 2023.

Pentru aceste posturi şi-au depus candidatura iniţial 26 de persoane, printre care actualul preşedintel al CNCD Csaba Asztalos, dar şi actuali membri ai Colegiului – Ilie Dincă – susţinut de Grupul minorităţilor naţionale, Luminiţa Gheorghiu, Cristian Jura, Tatiana Veronica Sandu, Claudia Popa – propusă de PNL. PNL a mai propus-o şi pe Maria Moţa, coordonator al Modulului ”Politici sociale şi de sănătate la Fundaţia Konrad Adenauer, pentru un rest de mandat, scrie news.ro.

Alte candidaturi sunt cea a lui Horia Grama, fost deputat şi fost preşedinte al Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive, până în decembrie 2019, iar în prezent consilier la Cancelaria preşedintelui Camerei, cel care a scris în documentele de înregistrare a candidaturii ”î-mi depun candidatura”, senatorul Adrian Diaconu, secretar al Comisiei juridice, Andrei Busurcă, acesta considerându-se ”cel puţin la nivelul oricărui alt candidat şi aducând ca argumente ”aducaţia făcută la timpul cuvenit şi făcută bine”, faptul că este ”în deplină maturitate intelectuală şi fizică”, precum şi bogata experienţp profesională şi, ”mai ales, de viaţă”.

De asemenea, mai aspiră la un post la CNCD avocatul Ioan-Lavric Covaci, consilierul parlamentar Florin Danciu, avocatul Ioana Enache, Ionuţ Mavrichi,fost consilier patriarhal, Cătălina Olteanu, propusă de USR, avocatul Luminiţa Pruteanu, solista de muzică populară Valentina Şerban, Daniela Ştefănescu – consilier la corpul de control al premieurului, Dan Tănasă – fost jurnalist independent, Laurenţiu Tănase – doctor în Teologie, Mădălina Tomescu – profesor universitar, Daniela Tontsch – preşedinte al Consiliului Naţional al Dizabilităţii.

Numirea unor consilieri de conturi ai Curţii de Conturi, a unui vicepreşedinte al Curţii de Conturi precum şi a unui vicepreşedinte al Autorităţii de Audit

Comisiile parlamentare reunite de buget – finanţe i-au validat luni pe Ilie Sîrbu pentru postul de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi pe Niculae Bădălău pentru postul de vicepreşedinte al autorităţii de audit.

Ilie Sîrbu preia restul mandat rămas de la Nicu Marcu, votat recent de Parlament pentru postul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Pentru posturile de consilieri ai Curţii de Conturi au fost avizaţi Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici, Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa.

De asemenea, parlamentarii mai trebuie să adopte Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024, precum şi proiectele de hotărâre referitoare la înfiinţarea a două comisii parlamentare de anchetă vizând eventualele nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules sparanghel şi achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă.

Alte puncte pe ordinea de zi sunt proiecte de hotărâre privind componenţa nominală a Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi privind Delegaţia permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

placeholder-large

Marcel Ciolacu, după anunțul Băncii Mondiale: PSD a clădit întotdeauna bunăstare la guvernare, PNL a distrus tot. E ca în „Greierele și furnica”

redactie02/07/2020
Marcel-Ciolacu-presedintele-Camerei-Deputatilor

Marcel Ciolacu, reacție la decizia Băncii Mondiale: „Diferența dintre politicile PSD și gogoșile electorale ale PNL e scoasă astăzi la iveală”

redactie02/07/2020
placeholder-large

Anca Alexandrescu, despre interviul luat, în exclusivitate, lui Liviu Dragnea, în închisoare: „Nu mai vrea să facă politică”

redactie02/07/2020
06eee0d9e6.png

Nicușor Dan, tot mai aproape de Primăria Capitalei. De ce au picat înțelegerile PSD-PRO România și cine este principalul pierzător

redactie02/07/2020
placeholder-large

Traian Berbeceanu, adjunctul lui Marcel Vela, s-a înscris în PNL

redactie02/07/2020
placeholder-large

Scandal după schimbarea conducerii Aeroportului din Timișoara. Fostul director susține că demiterea sa este ilegală

redactie02/07/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.