Politic

PNL schimbă macazul: pregătește revanșa în București

Președintele PNL Ludovic Orban este cel care a dat semnalul că partidul său trebuie să schimbe macazul dacă vrea să crească în viitor.

Liberalii par să înceapă să înțeleagă, mai ales după europarlamentare, că USR-PLUS le fură electoratul și acum PNL trebuie să-și schimbe strategia pentru a încerca să găsească voturi în alte categorii sociale.

Din declarația lui Ludovic Orban referitoare la angajații din IT, deducem că PNL își dorește un liberalism care este capabil să colecteze bani la bugetul statului de la toți cetățenii săi. Ceea ce este absolut firesc și într-un stat modern ar trebui să uităm conceptul de scutire de la plata taxelor sau impozitelor, indiferent despre cine este vorba. Un stat puternic este cel care reușește să-și impoziteze toți cetățenii și toți agenții economici.

Numai că oamenii din USR-PLUS au ales să-l atace pe Orban. Useriștii refuză să intre la guvernare, refuză să facă majoritate parlamentară și lansează atacuri la PNL, pentru ca apoi să spună că toti ei sunt cei atacați. După alegerile de pe 26 mai a devenit foarte clar că USR-PLUS nu va intra într-o alianță cu PNL prea curând.

Electoratul

Declarația lui Orban vizează un alt electorat. PNL a înțeles că angajații din IT nu mai reprezintă electoratul lor. Rezultatul din marile orașe arată că USR-PLUS a cucerit corporatiștii (în special IT-ul) și useriștii vor să fie „avocații” multinaținaționalelor și ai companiilor.

PNL își îndreaptă atenția tocmai către clasa muncitoare, adică acei români care își vând zi de zi forța de muncă pentru a putea supraviețui. Aceștia plătesc impozitul de 10% chiar dintr-un salariu brut de 2.000 de lei (nu 10.000 de lei cum au IT-iștii) și nimeni nu a mai spus să-i scutim de la taxe pentru că altfel pleacă din țară. Liberalii vor să devină ei prima opțiune pentru electoratul dezamăgit de PSD și să recucerească mediul rural sau categoriile care votează constant că PSD.

Rareș Bogdan

PNL va miza pe imaginea lui Rareș Bogdan care se bucură de notorietate pe scena politică, după o lungă carieră în televiziune. Rolul lui Rareș Bogdan va fi acela de a apropia PNL de clasa muncitoare, după ce în ultimul deceniu liberalii s-au îndepărtat de această clasă socială, afirmându-se drept avocați ai antreprenorilor.

Rareș Bogdan va trebuie să resusciteze electoratul PNL din București care a scăzut de mult timp sub 20%. USR-PLUS domină copios capitala, dar la alegerile locale din 2020 îl vor avea candidat la Primăria București pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș.

PNL vrea să pună în umbră lupta dintre cele două partide și să o transforme într-o luptă Rareș Bogdan vs. Vlad Voiculescu, unde primul intră cu un mare avantaj, în timp ce al doilea nu a fost măsurat niciodată de sondaje și nici nu arată carismă sau viziune politică.

USR-PLUS va continua să atace PNL pentru că se apropie alegerile prezidențiale. Alianța lui Cioloș se amăgește că poate câștiga singură și că la fel o va face și în 2020. Este posibil să reușească în marile orașe, dar vor fi dezavantajați la nivel național.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.