Politic

PNL se opune concesionării aeroportului Iaşi: Ideea este o farsă, o afacere tipic netransparentă a PSD

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că ideea concesionării aeroportului ieşean este o „farsă” şi reprezintă o afacere „tipic netransparentă a PSD”, adăugând că nu există temei legal pentru realizarea acestui lucru, scrie News.ro.

Deputatul Marius Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi, afirmă într-un comunicat de presă, că după ce timp de trei ani nu a fost realizată nicio investiţie notabilă la aeroportul din Iaşi, cei care conduc aerogara încearcă să concesioneze acest obiectiv.

Intenţiile actualei conduceri a Aeroportului Iaşi vorbesc despre o afacere netransparentă tipic PSD, care arată disperarea unei administraţii incompetente de a face lucrurile pe repede înainte. Nu există temei legal, astăzi, pentru concesionarea aeroporturilor. Pistele de aviaţie sunt proprietatea publică a statului, prin urmare nu pot fi înstrăinate. Dezvoltarea Aeroportului s-a făcut în 2016, cu fonduri europene, iar timp de cinci ani de la investiţie, acest bun nu poate fi înstrăinat, altfel suntem obligaţi să returnăm banii. Termenul este la sfârşitul lui 2021, dar termenul real de decădere este 2031, conform planului de afaceri depus şi aprobat la Comisia Europeană. Propunerile investitorilor privind extinderea aeroportului nu sunt deloc convingătoare şi par mai degrabă o afacere imobiliară în jurul aeroportului”, a spus Marius Bodea.

Deputatul ieşean a afirmat că aeroportul „a fost un real succes până să preia frâiele cei din PSD” şi că pentru continuarea modernizării puteau fi accesate alte fonduri europene.

Potrivit lui Marius Bodea, cedarea aeroportului unei firme străine arată „cât de slab şi nociv este managementul PSD pentru soarta aeroportului“.

Atunci când managementul aduce instituţia pe marginea prăpastiei, nu vinzi afacerea, ci înlocuieşti managerul. Înstrăinarea unui bun care aduce plusvaloare comunităţii este cea mai clară dovadă că PSD îşi recunoaşte incompetenţa în administrarea aerogării. Nu există niciun motiv pentru care o afacere de succes a statului, aşa cum a devenit Aeroportul Iaşi să fie înstrăinată”, a mai afirmat deputatul PNL Marius Bodea.

Compania Sky Capital Airports este interesată să preia în concesiune Aeroportul din Iaşi, reprezentanţii investitorilor susţinând, joi, că aerogara ieşeană poate atinge un trafic de cinci milioane de pasageri în următorii 10-15 ani.

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi, ai aeroportului, dar şi ai firmei Sky Capital Airports au participat, joi, la Iaşi, la o dezbatere vizând modernizarea aerogării ieşene.

Administratorul companiei Sky Capital Airports, Dorin Catană, a propus concesionarea serviciilor aeroportul ieşean, acesta rămânând în continuare în proprietatea Consiliului Judeţean Iaşi.

Noi dorim să investim, dar şi să atragem alţi investitori. Vrem să construim un terminal nou, modern, ne gândim să integrăm acest aeroport în tot ceea ce înseamnă Iaşi, astfel încât să fie uşor accesibil. Din estimările noastre, în următorii 10-15 ani, aeroportul poate ajunge la cinci milioane de pasageri. Vrem să facem aceste proiecte pe termen lung. Iaşiul trebuie să fie conectat cu principalele oraşe din Europa, dar noi avem un potenţial şi în Orientul Mijlociu, şi în Asia”, a spus Dorin Catană.

Compania a propus totodată dezvoltarea unor servicii în jurul aeroportului (hotel, cartier rezidenţial, centre medicale), întreaga investiţie fiind etapizată pe parcursul a zece ani.

Directorul aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu, a declarat, în cadrul aceleiaşi dezbateri, că modernizarea aeroportului este obligatorie, investiţia necesară fiind de peste 100 de milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, s-a aflat recent într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, el recunoscând ulterior că a discutat pe tema unor posibile investiţii la aeroportul din Iaşi.

Surse din administraţia ieşeană afirmă că Sky Capital Airports face parte dintr-un grup de companii care ar derula afaceri cu aeroportul din Abu Dhabi.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.