Ploiesti

Poliţist de la IJP Prahova, arestat pentru că a fost complicele unui traficant de droguri. A primit mită 32.000 de lei pentru tăcerea sa

Poliţistul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost arestat preventiv pe 29 ianuarie, sub acuzaţia de luare de mită şi folosire, în mod direct sau indirect, de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de folose necuvenite.

Relaţia dintre poliţistul de la Serviciul Arme Explozibili şi Substanţe Toxice a început în primăvara lui 2014, când acesta l-a sprijinit pe un bărbat, I.B., în prezent inculpat, cu 100 de euro, pentru ca acesta să comercializeze substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive.

Mai mult, poliţistul l-a încurajat să le comercializeze, promiţându-i traficantului că îl va proteja şi l-a ajutat, printr-o analiză de specialitate, să stabilească şi natura substanţelor cumpărate. Practic, poliţistul a analizat două pliculeţe de substanţe, profitând de funcţia sa în cadrul serviciului.

În perioada 2014-2015, poliţistul a primit în total 32.000 de lei, în tranşe de 500-1.000 de lei, de la I.B., precum şi alte bunuri, pentru a nu-şi face meseria. Mai mult, în decembrie 2014, aflând de o vizită a procurorilor DIICOT Bucureşti la Ploieşti l-a sfătuit pe traficant „să stea cuminte“ 3-4 zile, ulterior revenind şi spunându-i că ancheta nu îl viza pe el.

La jumătatea lunii ianuarie 2016, poliţistul şi-a dat seama că este interceptat şi l-a anunţat, într-o întâlnire, pe I.B., că le sunt ascultate telefoanele, sfătuindu-l să arunce cartelele şi să fugă din ţară în maximum două ore, fără a-şi anunţa familia privind destinaţia.

De asemenea, poliţistul i-a sugerat traficantului ca, în cazul în care va fi interogat, să spună că, în realitate, era plătit de poliţist pentru informaţii privind persoane care deţin ilegal arme.

Vă mai recomandăm

Moarte suspectă a unui bebeluş de două luni, în Prahova. Şi un bărbat de 62 de ani a fost găsit decedat în casă

Povestea românului condamnat la moarte în Malaysia. Cum s-a transformat Ionuţ Gologan din premiant la şcoală în traficant de droguri

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.