
Bărbatul este acuzat că a furat din biroul poliţiştilor mai multe obiecte aflate sub sechestru pentru că erau probe într-un dosar de înşelăciune şi furt, în care se cerceta o posibilă fraudă cu bilete false la festivalul Neversea.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu se ştie cu certitudine când a avut loc spargerea. Cert este că poliţistul care se ocupa de dosarul de înşelăciune a fost liber de sâmbătă, 17 august, până marţi, 20 august. Dispariţia obiectelor a fost descoperită abia când agentul a revenit la serviciu. Ceilalţi poliţişti care lucrează la aceeaşi secţie au precizat că nu au remarcat lipsa obiectelor pentru că acestea se aflau într-un birou încuiat, unde nu intra decât poliţistul care se ocupa de ancheta respectivă.
Printre obiectele furate se aflau un laptop, telefoane mobile, un stick, dar şi căşti audio şi epilatoare. Toate aceste lucruri erau puse sub sechestru, fiind probe într-o anchetă penală. Fuseseră luate de poliţişti dintr-un apartament din Cornu unde, în urmă cu trei săptămâni, au avut loc percheziţii în dosarul de înşelăciune şi furt.
Cel mai probabil, hoţul a intrat în sediul poliţiei în weekend, pe timpul nopţii. Totuşi, în timpul cercetării la faţa locului, poliţiştii de la Investigaţii Criminale nu au găsit urme de efracţie nici la geam, şi nici la uşa biroului.
În plus, în clădirea în care funcţionează Poliţia din Cornu, la primul şi al doilea etaj sunt apartamente de serviciu unde locuiesc poliţiştii care lucrează în comună şi doar la parter se află birouri. Fiind audiaţi de superiori, aceştia au declarat că nu au văzut şi nu au auzit nimic, şi nici nu au o explicaţie cum de a fost posibil ca un infractor să intre în sediul secţiei de Poliţie şi să fure lucruri atât de importante fără să fie remarcat.
Anchetatorii merg pe mai multe piste. Nu este exclusă varianta ca unul dintre agenţii de poliţie din Cornu să fi colaborat cu hoţul într-un fel sau altul, dar nici varianta ca respectivul să fi intrat în sediul secţiei de Poliţie în timpul zilei. O altă explicaţie este ca geamul din birou să fi fost uitat sau lăsat deschis intenţionat pe timpul nopţii de unul dintre agenţii de poliţie.
Hoţul, principal suspect în dosarul din care a furat probele
Şefii Secţiei Rurale care coordonează activitatea Poliţiei Cornu sunt şi ei audiaţi în această anchetă. Greşeala lor a fost că au permis ca probele dintr-un dosar penal să nu fie depozitate în camera de corpuri delicte, ci păstrate atâtea zile într-un birou. Pe numele lor a început deja cercetarea disciplinară. Obiectele nu au fost recuperate deocamdată pentru că bărbatul suspectat că a pătruns ilegal în sediul secţiei de Poliţie nu recunoaşte fapta.
Acesta a fost prins miercuri noapte, în zona Vălenii de Munte, la o distanţă de 60 de kilometri de comuna Cornu. Potrivit unor surse, bărbatul, pe nume Eugen Andrei Chiţu, se afla în drum spre Valea Screzii, un sat din zona Vălenii de Munte, unde era organizată o tabără religioasă. Tânărul este o mică vedetă locală şi chiar ar fi participat la un concurs televizat. Deşi este implicat în mai multe activităţi civice, el are la activ un dosar penal pentru furt şi înşelăciune. De altfel, Eugen Andrei Chiţu este chiar principalul suspect în ancheta din care este acuzat că a şi furat probele din sediul poliţiei.
Imediat după ce furtul din sediul secţiei de Poliţie a fost descoperit, poliţiştii l-au bănuit pe Eugen. În cursul zilei de marţi au avut loc percheziţii la domiciliul bărbatului, dar acesta nu a fost găsit acasă. A fost depistat şi reţinut în aceeaşi zi la Vălenii de Munte şi ulterior reţinut pentru 24 de ore. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina care a cerut instanţei de drepturi şi libertăţi mandat de arestare pentru 30 de zile.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:
{po[4] html}
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS