Politic

Politologul Radu Carp: Victoria conservatorilor din Marea Britanie nu reprezintă neapărat un cec în alb pentru varianta unui Brexit la 31 ianuarie 2020

Politologul Radu Carp este de părere că rezultatul alegerilor din Marea Britanie reprezintă un semnal bun împotriva stângii radicale. Totuși, acesta a atras atenția asupra faptului că victoria categorică a conservatorilor nu reprezintă neapărat un cec în alb pentru varianta unui Brexit la data de 31 ianuarie 2020.

“Cred că alegerile din Marea Britanie sunt un semnal bun împotriva stângii radicale, oriunde în lume. Victoria Partidului Conservator este în primul rând, cea mai clară victorie din ultima jumătate de secol, întrecută doar de victoria conservatorilor din 1979, atunci când Margaret Thatcher a venit la putere.

Totuși, victoria categorică a conservatorilor nu reprezintă neapărat un cec în alb pentru varianta unui Brexit la data de 31 ianuarie 2020. Ea reprezintă mai degrabă respingerea celui mai radical program de stânga al Partidului Laburist.

Britanicii s-au speriat de măsurile anunțate de Jeremy Corbyn și anume, naționalizările masive, un rol enorm al statului în economie și întărirea rolului sindicatelor. Această formă de marxism canonic promovat de liderul laburist, dublat de un antisemitism puțin subtil, nu a făcut altceva decât să înfricoșeze alegătorii”, a precizat politologul pentru PSNews.ro.

Britanicii au votat joi pentru a alege un nou Parlament, cel care va stabili când și cum se va produce despărțirea de UE. Rezultatele arată că Boris Johnson a obținut o majoritate absolută în Parlament, depășind pragul de 326 de mandate necesar.

Partidul Național Scoțian este al doilea câștigător al alegerilor din Marea Britanie, după Partidul Conservator, și asta înseamnă că perspectiva unui referendum pentru independența Scoției a devenit mai reală, în ciuda opoziției lui Boris Johnson.

Brexit-ul este prima și principala misiune a lui Boris Johnson, după victoria uriașă. Prima fază este simplă: Brexit la 31 ianuarie 2020. Ce urmează mai apoi este ceva mai complicat. Londra va avea timp la dispoziţie până la 31 decembrie 2020 pentru a negocia viitoarea sa relaţie cu clubul european. Calendarul pare imposibil de respectat, întrucât acest tip de negociere durează de obicei mai mulţi ani; experţii mizează deja pe o prelungire a perioadei de tranziţie.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.