Ploiesti

Povestea românului condamnat la moarte în Malaysia. Cum s-a transformat Ionuţ Gologan din premiant la şcoală în traficant de droguri

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), „la 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul în cazul cetăţeanului român condamnat la pedeapsa capitală în Malaysia, pentru trafic de droguri. Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată“.

Pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost prins pe Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, şi a fost acuzat de trafic de droguri. În tot acest timp, tânărul, care lucra ca şofer cu jumătate de normă pentru o firmă de transport din Germania, a fost închis în Malaysia.

În localitatea unde s-a născut, Telega, tânărul era cunoscut mai degrabă ca un copil cuminte, premiant în clasele primare şi în gimnaziu, crescut cu greu de bunică.

Primele semnale privind schimbarea radicală a acestuia au apărut după ce, în 2012, autorităţi din Germania au sunat la Primăria din Telega pentru a se interesa de familia tânărului. Chiar dacă nu au primit informaţii clare, funcţionarii din comună au înţeles că Ionuţ Gologan se ocupa de afaceri dubioase în străinătate.

Opinia generală este că tânărul a fost racolat de un anturaj dubios şi atras de mirajul banilor mulţi şi nemunciţi.

În timpul anilor petrecuţi în închisorile din Malaysia, Ionuţ Gologan a fost ajutat cu bani de persoane impresionate de povestea sa. Printre ei a fost şi Gigi Becali care i-a dat tatălui lui Ionuţ 3.000 de euro. Tânărul a spus, însă, că o parte dintre aceşti bani au fost folosiţi de tatăl său în scopuri personale.

Ce şanse mai are Ionuţ Gologan

Oficialii MAE sunt încă optimişti privind soarta lui Ionuţ Gologan. Potrivit aceluiaşi comunicat, MAE informează că legislaţia malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. De asemenea, autorităţile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuţiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

„Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viaţă al unui cetăţean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituţională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenţie deosebită, cazul a fost şi rămâne o prioritate pentru autorităţile române“, se precizează în comunicat.

Tot la 26 ianuarie 2016 s-a judecat recursul în cazul unui cetăţean român condamnat la 8 ani de închisoare şi 10 lovituri de ratan, pentru trafic de droguri. Instanţa a confirmat această sentinţă şi, în acest caz, nu mai există o altă cale de atac.

Pe aceeaşi temă

FOTO Povestea prahoveanului condamnat la moarte în Malaezia: de la premiant la traficant

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.