Politic

Primele mărturii ale ostaticilor luaţi în atentatele teroriste din Franţa

Ultimele zile au reprezentat pentru Franța momente de groază. Mai mulți oameni au fost luați ostatici și au trăit momente înspăimântătoare.

Ascunse sub o chiuvetă sau într-o cameră frigorifică, mai multe persoane captive în cele două locuri din regiunea pariziană unde s-au baricadat vineri autorii atacurilor din Franţa au reuşit să scape datorită prezenţei de spirit şi ajutorului forţelor de ordine, relatează AFP, citat de adevarul.ro.

În tipografia situată la Dammartin, la nord-est de Paris, unde s-au baricadat fraţii Chérif şi Saïd Kouachi, un angajat a avut reflexul de a se refugia „sub o chiuvetă în sala de mese” de la etaj, a declarat procurorul din Paris, Francois Molins.

Angajatul respectiv este un grafician care se numeşte Lilian şi are 26 de ani, potrivit unsei surse apropiate anchetei. El este „terorizat”, potrivit procurorului, dar a reuşit să-şi stăpânească frica pentru a nu fi reperat „pe parcursul evenimentelor”.

Prin intermediul SMS-urilor, el a oferit „elemente tactice, precum poziţia sa în interiorul clădirii, celulei de negociere” din cadrul GIGN (Grupul de intervenţie al jandarmeriei), unitatea de elită responsabilă cu operaţiunea, a explicat o sursă apropiată anchetei. Informaţiile au fost cu atât mai preţioase cu cât angajatul i-a „putut auzi vorbind pe cei doi suspecţi”. Acest contact „a permis să i se ofere asigurări şi instrucţiuni pentru planul de asalt”, a explicat sursa. El a comunicat de asemenea prin SMS-uri cu un membru al familiei sale, potrivit unei alte surse apropiate dosarului.

Cinci ore într-o cameră frigorifică La 40 de kilometri distanţă, cu puţin înainte de ora 13.00 (14.00, ora României), Ilan îşi făcea cumpărăturile în cartierul său din Paris, la magazinul Hyper Cacher din zona Porte de Vincennes. El era însoţit de fiul său de trei ani şi jumătate. Soţia sa era acasă. În acel moment Amedy Coulibaly a pătruns în magazin şi a tras cu o armă Kalaşnikov.

Tatăl şi fiul său s-au ascuns în camera frigorifică, au declarat doi dintre apropiaţii lor. Cel puţin alte trei persoane i-au însoţit, potrivit unor surse apropiate anchetei. Ilan, în vârstă de aproximativ 30 de ani, şi-a scos repede bluza şi i-a dat-o fiului său pentru a-l proteja de frigul polar. Alături de ceilalţi ostatici ascunşi, ei au rămas în camera frigorifică aproape cinci ore. Mama lui Ilan a ştiut imediat că fiul şi nepotul său s-au ascuns şi a decis să nu încerce să-i contacteze nici măcar prin SMS. Dar numărul de telefon al lui Ilan a fost transmis forţelor de ordine. Datorită acestui număr, poliţiştii au localizat telefonul mobil al lui Ilan şi au ştiut unde se ascunde grupul în magazin. Aceste informaţii au contribuit probabil la salvarea lor în momentul asaltului forţelor de ordine.

La Dammartin, la 40 de kilometri nord-est de Paris, în momentul asaltului trupelor de elită, „simultan cu deschiderea focului, un vehicul blindat al jandarmeriei a permis accesul la etaj pentru a-l elibera” pe angajatul ascuns, „evitând eventuale capcane” de la parter, potrivit unei surse.

Graficianul tipografiei, nevătămat, a fost preluat de jandarmi şi dus la cartierul lor general. El s-a întâlnit cu familia sa „destul de repede” după asalt, a explicat o altă sursă apropiată dosarului, care a declarat că tânărul este şocat, dar în stare bună. La rândul său, Ilan a fost interogat vineri de serviciile de informaţii, după ce a fost eliberat, apoi s-a întors la familia sa. Mama lui a mărturisit că a trăit momente de groază în cursul după-amiezii.

sursa foto: rfi.ro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.