Politic

Răspunsul oficial al PNL la invitația lui Ponta privind consultările

După ce premierul Victor Ponta a transmis că dorește să trimită o scrisoare în calitate de președinte al PSD și de prim- ministru, către conducerea PNL, pentru discuții pe cinci teme majore, precum subiectul legilor siguranței naționale, principalul partid de opoziție a răspuns printr-un comunicat de presă în 7 puncte.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, susține că Victor Ponta nu este în măsură de a cere consultări cu partidele din Parlament pe teme majore, întrucât nu este președintele României. De asemenea, liderul PNL susține că în spatele intenției lui Victor Ponta se află de fapt dorința de a ocoli Constituția și de a suprima rolul instituțiilor în stat.

„Am văzut noua invitație trimisă de dl Victor Ponta și, în numele PNL, fac următoarele precizări:

1. Așa cum am mai declarat, în nenumărate rânduri, fără a fi auziți și de președintele PSD, dl Victor Ponta a greșit încă o dată adresantul. Dacă dl Victor Ponta este depășit de anumite probleme sau dorește stabilirea unei poziții unitare, la nivelul întregii clase politice, în legătură cu anumite teme, se poate adresa în acest sens Președintelui. Dl Ponta nu este Președintele României pentru a se erija în mediator, nu poate fi și președinte de partid și mediator și prim-ministru și deputat. Singura instituție care poate asigura o mediere între partide, pe diverse teme, este Președintele României. Acesta este de altfel și spiritul Constituției, la care noi ca oameni politici trebuie să ne raportăm permanent. Dialogul politic trebuie să aibă și finalitate, altfel este doar o pierdere de timp pentru a spăla imaginea unui politician sau altul.

2. Dl Victor Ponta încearcă să se substituie nu doar Președintelui României, ci și Parlamentului. Există o Comisie de cod electoral care funcționează. Dl Ponta dorește o supralegiferare la nivel de partid. Ar fi util ca dl Ponta să ne comunice dacă dorește desființarea acestei Comisii sau chiar desființarea Parlamentului. De asemenea, legile siguranței naționale își urmează parcursul firesc în aceeași instituție, Parlamentul României, o instituție care pentru domnul Ponta se pare că nu există.

3. Constatăm că dl Ponta vrea să fie și Președinte și supralegiuitor, dar nu poate fi premier, singura funcție pe care o ocupă, în acest moment. Construcția autostrăzilor este un atribut al Executivului. Adevăratul motiv pentru care dl Ponta dorește să se consulte cu opoziția, în privința autostrăzilor, este să facă PNL complice la jaful care se prefigurează în cazul autostrăzii Comarnic-Brașov, care are unul dintre cele mai mari costuri de construcție per kilometru din întreaga lume. A spune că Guvernul nu mai construiește autostrăzi, dacă opoziția nu girează un astfel de preț, este încă un argument pentru care acest Guvern trebuie să plece cât mai repede. PNL dorește construirea de autostrăzi ieftin, repede și fără condiționalități politice. Guvernul nu poate condiționa adoptarea unor măsuri, în funcție de realizarea unei situații politice sau alta. E ca și cum dl Ponta ar spune că nu va mai da alocațiile copiilor, dacă PNL dorește ca instituțiile să funcționeze, conform Constituției.

4. Realizarea Pactului pentru armată, semnat inclusiv de dl Ponta, precum și convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a vota legea insolvenței personale, inițiativă cu care domnul Ponta se declară de acord, confirmă soliditatea punctului nostru de vedere conform căruia fiecare instituție a statului trebuie să funcționeze, conform atribuțiilor constituționale. Președintele să medieze între partide, iar partidele să legifereze în cadrul Parlamentului. Mai rămâne doar ca Guvernul să reintre în activitate.

5. Problemele interne ale PSD nu trebuie exportate la nivelul societății. Dacă dl Ponta nu mai găsește suport în interiorul partidului pentru a lua decizii, calea corectă este înaintarea demisiei, nu asumarea unor noi atribuții constituționale, pe care, repetăm, nu le deține.

6. Ne-am fi dorit de exemplu mai mult dialog atunci când dl Ponta a legiferat prin Ordonanță de urgență traseismul politic, atunci când a îngrădit dreptul la vot al diasporei sau când dă ordonanțe de urgență în interes propriu, de grup ori de partid.

7. Aparenta deschidere către dialog și consens arată, de fapt, încă o dată, cât de nedemocratic gândește dl Victor Ponta. Sub pretextul dialogului se ascunde, de fapt, dorința de a ocoli Constituția și de a suprima rolul instituțiilor în stat. Consensul la care face apel dl Ponta, zi de zi, exista doar pe vremea lui Ceaușescu, atunci când Parlamentul și Guvernul erau subordonate secretarului general al PCR. Dialogul este bun și dorim să-l realizăm, sub autoritatea Președintelui, dar Parlamentul trebuie să funcționeze în continuare. La rândul său, Guvernul trebuie să ia decizii, nu să aștepte dezbaterile politice între partide. Executivul condus de dl Victor Ponta trebuie să organizeze, de exemplu, alegerile parțiale, acolo unde au fost vacantate funcții publice și comunitățile nu mai au reprezentanți. Ponta este surd, însă, atunci când este vorba de aplicarea legii. Îi solicităm, încă o dată, să intre în legalitate și să organizeze, de urgență, alegeri parțiale. Pentru a aplica legea nu este nevoie de consultări politice.

Alina Gorghiu,

Copreședinte PNL”, preciează liderul PNL, prin intermediul unui comunicat PNL, remis PSnews.ro.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.