Politic

Reprezentanţi ai mediului de afaceri şi societăţii civile cer Parlamentului transparenţă şi redeschiderea pentru public a comisiilor de specialitate

Mai mulţi reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile au transmis preşedinţilor principalelor partide politice din Parlament o scrisoare publică prin care solicită transparenţă şi redeschiderea pentru public a ședințelor comisiilor de specialitate.

Într-o societate democratică, și în special în cel mai important for legislativ al țării, Parlamentul României, dialogul este indispensabil. Dorim să atragem atenția că în clipa de față el suferă grav, nu doar din cauza restricțiilor impuse de criza COVID-19, dar și din cauza unor decizii interne, care credem că ar trebui reconsiderate.Considerăm că dialogul deschis între stat și societate în ansamblul ei poate veni în sprijinul cetățenilor, angajaților sau angajatorilor contribuind astfel la susținerea și mai ales, relansarea economiei naționale, precum și la consolidarea încrederii într-un moment în care România are nevoie de ea pentru a depăși momentul de criză”, se arată în scrisoarea semnată de reprezentanţii a 35 de organizaţii ale mediului de afaceri şi ale societăţii civile.

Prin aceeaşi scrisoare se solicită înregistrarea ședințelor și difuzarea acestora pe internet:

Prin această scrisoare vă solicităm cu fermitate neîngrădirea participării reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în cadrul ședințelor publice online ale comisiilor de specialitate din Parlamentul României pentru a ne putea susține punctele de vedere, astfel încât circuitul legislativ să funcționeze în continuare în baza transparenței și public, iar politicile și măsurile adoptate de către decidenții politici să fie în acord cu nevoile reale ale societății, pe baza opiniilor exprimate de toate părțile interese. Totodată, ședințele pot fi înregistrate și puse la dispoziție publicului larg pe paginile web ale instituției”.

Scrisoarea a fost adresată atât preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, cât şi preşedinţilor partidelor parlamentare.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.