Ploiesti

Şase ani de la arestarea fostei şefe a Comisiei pentru evaluarea persoanelor cu handicap din Prahova. Peste 80 de termene în proces şi nici o sentinţă

Dosarul în care Oniga a fost trimisă în judecată se află pe rolul instanţei din anul 2013, mai întâi la Tribunalul Prahova şi ulterior, după ce s-a admis cererea de strămutare a cauzei, la Tribunalul din Buzău. Până în prezent, dosarul a avut peste 80 de termene de judecată şi este printre cele mai vechi cauze de corupţie aflate pe masa judecătorilor din România.

În afară de Viorica Oniga au fost deferite justiţiei în acelaşi dosar alte 13 persoane, foşti angajaţi ai DGASPC, medici şi psihologi sau persoane civile. Procurorii DNA acuză că în periaoada 2008-2013, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap dezvoltase o adevărată reţea prin intermediul căreia zeci de prahoveni sănătoşi au reuşit să obţină certificate în baza cărora primeau în mod ilegal de la stat indemnizaţii lunare, încasând necuvenit sume cuprinse între 10.796 lei şi 49.529 lei. Evident aceste documente erau obţinute contra unor sume de bani care ajungeau în final la Viorica Oniga, mai spun procurorii. La momentul trimiterii în judecată, a fost calculat un prejudiciu de aproximatvi 2,5 milioane de lei.

De la debutul acestei anchete au mai fost deschise alte dosare penale în care beneficiarii acestor indemnizaţii obţinute fără drept au fost şi ei deferiţi justiţiei. O parte dintre aceştia au făcut acorduri de recunoaştere a faptelor şi au plătit banii încasaţi ilegal.

Alte dosare se află încă în judecată pe rolul instanţelor penale din Prahova.

Viorica Oniga a fost arestată preventiv la solicitarea procurorilor DNA în mai 2013. În prezent fosta şefă a Comisiei petru evaluarea persoanelor cu handicap din Prahova este judecată în libertate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.