Politic

Se ascut săbiile în PSD. A (re)început războiul declarațiilor între șeful baronilor PSD și un greu al partidului: ”Nu “Centrul” distribuie casete cu jurnaliste dezbrăcate”

În PSD pare să fi reizbucnit un război între doi foști adversari, personaje cu mare greutate în rândul social- democraților.

Cel recunoscut ca fiind șeful baronilor PSD, Marian Oprișan și fostul președinte al partidului, Adrian Năstase, par să fi început să se șicaneze din nou, asta după ce preşedintele Consiliului Judeţean a declarat la un post de televiziune că Victor Ponta poate rămâne preşedintele PSD cu condiţia să nu se comporte ca Adrian Năstase.

Citește și: Oprișan, avertisment pentru Ponta: ”Rămâne în fruntea partidului doar cu o condiție”

„Domnul Victor Ponta va rămâne în fruntea PSD cu condiţia să nu se mai comporte ca Adrian Năstase. În acest moment, după ultimele propuneri pe care le-a făcut, împreună cu domnul Dragnea, în dauna bazei PSD, pentru că partidul nostru se bazează cel mai mult pe clasa care trăieşte în comunităţile României (…) în oamenii care cred în noi. Dacă nu vor înceta cu acţiuni sau nu vor înceta să arunce responsabilitatea pentru pierderea alegerilor prezidenţiale asupra primarilor şi asupra preşedinţilor de consilii judeţene, sunt convins că lucrurile se vor schimba în PSD“, a declarat Marian Oprişan în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Fostul prim ministru i-a replicat pe blogul personal baronului PSD Vrancea. Adrian Năstase i-a oferit un răspuns extrem de dur lui Oprișan, precizând că teoria invocată de baronul de Vrancea este o inepție. De asemenea, Năstase precizează că nu conducerea centrală a partidului s-a ocupat de distribuirea de casete cu jurnaliste dezbrăcate în Vrancea.

„Din timp În timp, Marian Oprişan relansează teoria “centrului imaculat”, o formulă de culpabilizare a conducerii PSD care ar încerca să arunce “gunoiul” sub preşul “baronilor” locali. Formula asta e o inepţie. Orice conducător ştie că rezultatul final depinde de rezultatele însumate în judeţe si de percepţia generală, rezultată atât din imaginea de la “centru”, cât si de cea din teritoriu. Fără să comentez mai mult, reamintesc ce am scris in volumul “Cele Două Românii”, volum pe care l-am lansat anul trecut.

Unii dintre “baronii locali” ai PSD au lansat ideea existenţei unei strategii pe care aş fi folosit-o şi care ar fi încercat să “centrifugheze” acuzaţiile de tot felul, dinspre “centru” spre teritoriu. Această teorie, amintită, în special de Marian Oprişan, pornea de la ideea că pentru a asigura un “centru imaculat” trebuia făcut un transfer de acuzaţii spre teritoriu.

Probabil că Marian Oprişan este convins de existenţa acestei strategii. Eu, nu, pentru că nu am aflat de ea decât după alegeri, de la el. Nici nu avea sens. Problema lui Mischie, Bebe Ivanovici, Savu, Vanghelie, Oprişan – cel puţin cele de imagine – erau reale, nu erau inventate. Spre exemplu, nu “Centrul” distribuie casete cu jurnaliste dezbrăcate în Vrancea.

În al doilea rând, problemele de imagine generate, să spunem de Mischie sau de Vanghelie, la vremea aceea, nu erau în primul rând, în judeţul sau în sectorul lor, ci în alte zone ale ţării (în Ardeal, de exemplu). De aceea a fost nevoie să luăm anumite decizii. Prea puţine şi prea târziu. Dacă însă această teorie îl ajută pe Oprişan să-şi explice existenţa, în continuare, a dosarelor sale din justiţie (după 10 ani), nu vreau să-l împiedic”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier Năstase mai arată că dacă în turul al doilea la prezidenţiale 2004 şi Oprişan, dar şi alţi lideri locali ai PSD nu ar fi oprit motoarele „poate că multe din abuzurile făcute de echipele lui Băsescu împotriva adversarilor săi nu ar fi avut loc”.

Nu este pentru prima dată când cei doi politicieni „se ating” reciproc, fiind cunoscute divergenţele dintre ei. În noiembrie 2013, Oprişan a lansat o serie de critici la adresa fostului premier Adrian Năstase, pe care l-a acuzat că este adeptul centralismului.

„Din nefericire, mai avem etape de parcurs, pentru că un distins coleg de-al nostru, nu o să-i dau numele, care a condus un guvern important în perioada 2000-2004 făcea alaltăieri din nou în paginile unui ziar central teoria statului centralizat. Nevoia ca România să rămână un stat centralizat. România va rămâne prin voinţa cetăţenilor ei un stat naţional, suveran şi independent, dar descentralizarea şi aducerea puterii lângă cetăţean nu are nicio legătură cu aceste atribute fundamentale ale României.

Nimeni nu a cerut altceva decât pârghiile necesare ca să facem cetăţenilor comunităţii noastre o viaţă mai bună. De aceea descentralizarea trebuie realizată în România”, susţinea vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, potrivit adevărul.ro.

Asta după ce Adrian Năstase a vorbit despre statul centralizat, descentralizare şi regionalizare, precizând că este adeptul unui stat centralizat puternic.

„Punctul meu de vedere îl cunoaşteţi. Eu cred în necesitatea unui stat unitar, centralizat, puternic, capabil să adopte politici economice eficiente iar, pe această bază, să poată realiza politici sociale ambiţioase. Pentru a realiza aceste obiective, este nevoie însă de eliminarea birocraţiei excesive, de responsabilitate pentru decizii, precum şi de funcţionari publici calificaţi (oare ce se mai întâmplă cu INA – Institutul Naţional de Administraţie, pe care l-am creat în urmă cu vreo zece ani?). Sper ca proiectul de lege pe care guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului, să meargă în această direcţie”, scrie Adrian Năstase. Oprişan l-a mai atacat pe Adrian Năstase şi în luna mai 2013,susţinând că imaginea de baron i-a fost construită de fostul premier, care a plătit în acest sens jurnalişti cu bani grei, de la guvern.

„Domnul Năstase, cu doi baieţi din presa centrală, de la Evenimentul Zilei şi România Liberă, pe nişte bani grei de la guvern, la vremea respectivă a pus în aplicare în România ceea ce se numeşte teoria centrului imaculat. Adrian Năstase nu se afla într-o relaţie bună cu cei care nu puneau capul în poziţia ghiocelului”, a spus atunci Oprişan.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.