Ploiesti

Sensul giratoriu care blochează circulaţia pe DN1 la intrare pe centura Ploieştiului va fi modificat la o lună de la inaugurare

Desi proiectul a fost gândit să reducă numărul accidentelor produse la intersecţia dintre DN1 şi drumul judeţean care duce spre comuna Buda, noul sens giratoriu încurcă şi mai mult circulaţia. Pur şi simplu nu poate prelua valori de trafic intens şi se produc astfel cozi kilometrice pe sensul de coborâre.

La mai bine de o lună de la inaugurare, autorităţile au ajuns la concluzia că proiectul a fost prost gândit şi că se impun modificări urgente, pentru a fluidiza traficul.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, s-au făcut monitorizări în zonă şi s-a stabilit că aglomeraţie pe acest trosnon de drum (Movila Vulpii – Centrua de Vest, pe sensul de coborâre) se înregistrează la începutul şi sfârşitul săptămânii.

Pentru a se evita aglomeraţia, s-a stabilit ca traficul greu să fie deviat pe DJ 236. De altfel, locuitorii municipiului sunt sfătuiţi să folosească şi celelalte intrări în oraş, pentru a evita blocajul din giratoriu. Acestea sunt măsurile care se vor lua până ce autorităţile vor reuşi să modifice sensul giratoriu care produce atâtea neplăceri şoferilor. Noul proiect prevede lărgirea drumului cu încă o bandă de 3 metri şi jumatate pentru ca şoferii care vin dinspre Valea Prahovei să nu mai fie nevoiţi să intre în sensul giratoriu, dacă nu vor să intre în Ploieşti.

Giratoriul de la intrare pe Centura de Vest a Ploieştiului nu poate prelua traficul intens din weekend

Bogdan Toader a precizat că modificările nu vor afecta alţi proprietari, pentru ca nu se impun exproprieri. Potrivit autorităţilor judeţene, CNAIR dispune în vecinătatea drumurilor naţionale de o zonă de rezervă.

Sensul giratoriu ar fi trebuit finalizat în toamna acestui an, dar autorităţile au grăbit constructorul, astfel că, proiectul a fost finalizat şi inaugurat în luna mai, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare.

Reconfigurarea sensului giratoriu va fi gata în trei săptămâni, promite preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Până la finalul anului, vor începe lucrări şi la alte trei sensuri giratorii care au ca scop fluidizarea circulaţiei la intersecţiile dintre DN1 şi drumurile judeţene din Prahova. Astfel, construcţia primului giratoriu va începe la intersecţia dintre DN1 cu drumul judeţean care duce la Băneşti, al doilea va fi construit la intesecţia cu drumul judeţean care duce spre comuna Floreşti, iar al treilea, la intersecţia cu DJ155 care duce spre Păuleşti.

Important de precizat că despre construirea acestor sensuri giratorii pe DN1 pe tronsonul Câmpina-Ploieşti se vorbeşte de cel puţin zece ani.

Cele trei intersecţii menţionate anterior sunt considerate punctele negre ale DN1 unde se produc cele mai frecvente accidente mortale sau soldate cu răniţi grav.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.