Eveniment

Situația COVID-19 în Prahova – 10 octombrie 2020.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 6783 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 232 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (59, 69, 86 ani) și a unei persoane de sex feminin (46 ani), cu comorbidități.

Cele 164 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:
0-18 ani – 8
19 ani -29 ani – 10
30 ani -39 ani – 26
40 ani -49 ani – 30
50 ani -59 ani – 42
60 ani -69 ani – 18
70 ani -79 ani – 14
Peste 80 de ani- 16

DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din județ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secției de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploiești au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmați. A fost efectuată dezinfecția spațiilor, conform normelor sanitare.

 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 378, dintre care 311 paturi sunt ocupate. La ATI, un singur loc a fost raportat ca fiind liber, sâmbătă dimineață, pentru pacienții cu SARS-Cov-2.
(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1675 de decizii de izolare și 8431 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 28955 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost efectuate verificări la 1877 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1695 de persoane, 1011 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 334 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 214 sancțiuni (172 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților LG 55/2020, 41 la legea 61/1991 și una de natură economică în contextul actual), în valoare totală de 21100 lei.
De asemenea, a fost deschis și un dosar de cercetare penală (alte infracțiuni, în context COVID-19), în baza Legii 126/1995

Vă reamintim că, începând de astăzi, 10 octombrie, în baza Hotărârii nr.57 a CJSU Prahova, purtarea măștii a devenit obligatorie, în intervalul 06.00-22.00, în spaţiile publice deschise din județ, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Detalii despre toate măsurile aprobate găsiți pe site-ul Instituției Prefectului județul Prahova: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-cjsu-prahova-a-aprobat-impunerea-unor-restrictii-in-orasul-breaza-obligativitatea-purtarii-mastii-in-spatiile-publice-aglomerate-si-noi-scenarii-de-lucru-pentru-51-de-unitati-de-i/

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”.

Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Eveniment

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Doi elevi ai liceului UCECOM din Ploiești au fost împușcați cu un pistol cu bile, într-un parc din apropierea unității de învățământ. Agresorii au fost identificați.

Stirile PH06/10/2020

Fundația Județeană pentru Tineret Prahova organizează dezbateri cu candidații tineri (sub 35 ani) – CUNOAȘTE-ȚI CANDIDAȚII! Mergi la Vot! votează informat!

Stirile PH18/09/2020

Un nou spital din Prahova devine de astăzi suport covid

Stirile PH17/09/2020

Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii

Stirile PH07/09/2020

Alegeri locale 2020. Cheltuieli suplimentare pentru amenajarea secțiilor de votare din Ploiești

Stirile PH04/09/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.