Ploiesti

„Suntem generaţia în mişcare!” Liceenii din Ploieşti învaţă să iubească sportul şi sănătatea

Câteva cifre îngrijorătoare – în perioada 2009-2010, rata obezităţii în rândul tinerilor de 15 ani din România a fost de 14%, în creştere faţă de 6% în 2005-2006 sau faptul că aproape 30% din populaţia globului este supraponderală sau obeză – au stat la baza demarării, în decembrie 2014, a proiectului „Suntem generaţia în mişcare!” care se va desfăşura timp de trei ani, sub coordonarea Fundaţiei PRAIS.

Programul va oferi acces la informaţii şi va activa peste 36.000 de adolescenţi, 60.000 de membri ai familiilor acestora, precum şi 1.300 de cadre didactice din Ploieşti şi Bucureşti.

Astfel, toţi elevii participanţi în programul „Suntem generaţia în mişcare!” vor primi gratuit câte o broşură educaţională cu informaţii şi sfaturi despre alimentaţia echilibrată şi beneficiile practicării activităţilor fizice zilnice. În şcoli, se vor organiza dezbateri, lecţii deschise şi activări directe ale elevilor, animate de adevărate modele pentru aceştia: sportivi remarcabili din cadrul unor importante federaţii sportive, studenţi din cadrul UNEFS, actori, dansatori şi lideri de opinie.

Principalul canal de informare pentru toţi membrii comunităţii „Suntem generaţia în mişcare!” îl reprezintă portalul www.generatiainmiscare.ro, care va conţine articole, studii, interviuri şi sfaturi de la medici nutriţionişti, psihologi şi sportivi de renume. Quiz-urile, concursurile tematice online şi Marea Competiţie între licee vor anima elevii şi îi vor informa cu privire la stilul de viaţă sănătos, la importanţa practicării de activităţi fizice zilnice şi adoptării unei alimentaţii echilibrate.

Partenerii instituţionali ai proiectului sunt: Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din judeţul Prahova şi Bucureşti, Consiliile Elevilor din Prahova şi Bucureşti, Primăria Municipiului Ploieşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Şcoala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu”, Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 şi este membru activ al EPODE International Network, o reţea care reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări şi are la bază Parteneriatul Public-Privat. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.

Vă mai recomandăm

Incursiune, la Peleş, în viaţa famiilor regale din România. Expoziţie „Artă şi ceremonial la mesele regale“

Ce îi aşteaptă pe prahoveni în 2015: finalizarea marilor dosare de corupţie şi cele mai importante proiecte de infrastructură de după Revoluţie

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.