Ploiesti

Surse: Plângere penală pe numele procurorilor Adina Florea şi Gheorghe Stan, şefii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Conform surselor citate, Adina Florea, adjunctul Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie, este acuzată, în plângerea penală, de represiune nedreaptă, constituire de grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare şi favorizarea făptuitorului. Şeful ei, procurorul şef Gheorghe Stan, este acuzat de complicitate la represiune nedreaptă şi constituire de grup infracţional.

Acuzaţiile din plângerea penală depusă la Parchetul General au legătură cu scandalul legat de anchetele Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care vizează procurori din cadrul Parchetului Anticorupţie – Structura Teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, în prezent sub control judiciar, dar şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Aceleaşi surse au precizat că în plângerea penală se arată că grupul infracţional organizat ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, dar şi de fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Scopul suprem al grupului infracţional organizat, conform sesizării penale, spun sursele amintite, ar fi favorizarea lui Sebastian Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi. Aceştia ar fi aranjat probe (înregistrări audio şi video) pe care le-ar fi prezentat apoi în spaţiul public pentru a denigra activitatea procurorilor anticorupţie care instrumentau dosarele de corupţie ce vizau familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, dar şi pe Sebastian Ghiţă. În urma ieşirii fraţilor Cosma în spaţiul public cu acuzaţii la adresa procurorilor DNA din Ploieşti, o parte dintre procurorii acestei structuri, în frunte cu procurorul şef Lucian Onea, au fost puşi sub acuzare şi au fost luate măsuri preventive asupra lor, fiind puşi sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Parchetul General nu a răspuns, până la publicarea acestei ştiri, la cererea trimisă de redacţia ”Adevărul” prin care se solicita, conform legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, informaţia dacă în această cauză a fost începută sau nu urmărirea penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.