Ploiesti

„Tradiţiile Crăciunului”. Program turistic de sărbători, la preţuri accesibile

Pensiuni din Prahova, Argeş, Braşov, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Sibiu sunt gata să-şi primească oaspeţii în perioada Naşterii Domnului, dar şi în perioada imediat următoare, până la finalul sărbătorilor de iarnă, prin afilierea la un program aflat la prima ediţie, “Tradiţiile Crăciunului”, desfăşurat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Ideea programului a pornit de la faptul că românii preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, şi în special Crăciunul, alături de rude, familie şi prieteni, într-un cadru autentic românesc, plin de tradiţii. Şi, cum mulţi nu îşi permit să plătească câteva sute de euro de persoană pentru un pachet turistic, programul propune tarife accesibile.

Preţurile variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, şi ajung la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Deşi preţurile nu sunt fixe, ca în cazul programului “Vacanţa la ţară”, media este de 500-600 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu cină festivă de Crăciun.

În plus, oaspeţii vor fi părtaşi la tradiţiile zonei: “Neaţa la Moş Ajun”, “Brezaia sau capra rucăreana”, “vizita lui Moş Crăciun”, “Tăiatul porcului ca în Banat”, “Dansul măştilor” etc.

În Prahova, de exemplu, la o pensiune de trei margarete din satul Aluniş, localitate foarte pitorească în timpul iernii, preţul unui pachet este de 395 de lei de persoană şi cuprinde trei nopţi de cazare în perioada 24-27 decembrie, mic dejun, prânz şi cină în toate zilele, cu preparate tradiţionale, pe 24 decembrie o seară specială de program de colinde din zonă, iar pe 26 decembrie, cina barbeque şi ţuică fiartă.

Program şi pentru sărbătorile pe rit vechi

O altă noutate a programului este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi pe cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât şi în ţările din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia există ortodocşi care sărbătoresc ritul vechi.

Printre localităţile cu pensiuni înscrise până acum în program se numără Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Corbeni, Arefu (Argeş), Bran-Moeciu, Berca (Buzău), Turcineşti (Gorj), Vânători (Neamţ), Răşinari – Mărginimea Sibiului.

Mai puteţi citi

Tarife mai mari la schi, în această iarnă, la Sinaia. Preţurile pentru skipass-uri, cartelele folosite de schiori pentru accesul pe pârtii, vor fi mai mari în această iarnă la Sinaia, cu 5 până la 30 de lei, în funcţie de numărul de urcări. Este pentru al doilea an consecutiv când tarifele sunt majorate.

Primul weekend de schi pe Valea Prahovei. Pârtiile din Azuga şi Buşteni sunt pregătite de intrarea în sezonul de iarnă

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.