Ploiesti

Trei profesori de la UPG Ploieşti, printre care şi rectorul universităţii, pe lista cadrelor didactice care au coordonat lucrări ale deţinuţilor

Potrivit listei publice cu profesori care au coordonat sau validat lucrări ale unor persoane condamnate se află, de la UPG Ploieşti, profesorul doctor inginer Lazăr Avram. Acesta a girat lucrarea lui Ion Stoian Albulescu, condamnat la 2 ani pentru luare de mită, „Elemente de optimizare a unor operaţii de foraj-extracţie“. Condamnat pe 30 aprilie 2014, acesta a fost eliberat pe 23 iunie 2015.

La rândul, profesorul Cornel Trifan a coordonat lucrarea lui Valerian Nica, condamnat la 5 ani abuz în serviciu contra intereselor publice, pe 30 noiembrie 2011 şi eliberat pe 19 ianuarie 2015. Lucrarea se numeşte „Trovanţii, între mit şi realitate “.

Nu în ultimul rând, rectorul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, profesorul Mihai Coloja a coordonat lucrarea lui Toader Găureanu, condamnat la 6 ani pentru abuz în serviciu, în 28 iunie 2012. Lucrarea, numită „Energia geotermală. Surse de energie geotermală“ a apărut în 2014.

Tot pentru Valerian Nica a coordonat o lucrare profesorul Nicu Boaru, fostul director al Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga, „Monografia oraşului Câmpina“. Profesorul Boaru a murit în octombrie 2013.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat marţi din oficiu pentru favorizarea infractorului cu privire la modul prin care anumite persoane acuzate de corupţie au fost ajutate să scape mai uşor de pedepse. Mai exact, procurorii au suspiciuni că „Savanţii puşcăriilor” au fost ajutaţi să scrie cărţi pentru a li se scădea pedeapsa cu închisoare.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică.

De anchetă sunt vizaţi profesorii coordonatori ai lucrărilor, edituri şi angajaţi ai penitenciarelor.

Mai puteţi citi

Cărţile „Savanţilor din puşcării”, sub lupa DNA. Profesori, editori şi angajaţi ai penitenciarelor, suspectaţi de favorizarea infractorului

Cum i-a vrăjit „scriitorul penal“ Cătălin Voicu pe judecători. Cărţile scrise după gratii i-au adus un bonus de 180 de zile

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.