Politic

UDMR: 44 de municipii, dintre care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile pentru zona metropolitană

Un număr de 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană, datorită unei propuneri de modificare iniţiată de UDMR. Proiectul de lege al USR viza, iniţial, doar municipiile de peste 40.000 de locuitori.

Proiectul de lege, în forma iniţială, prevedea posibilitatea de a avea zonă metropolitană doar pentru 6 municipii, faţă de cele reşedinţă de judeţ care au această posibilitate şi acum, conform legilor în vigoare. Restul municipiilor din ţară au mai puţin de 40.000 de locuitori. La propunerea UDMR, pragul a fost scos din proiectul de lege adoptat, astăzi, de Senat şi au fost, astfel, incluse încă 44 de municipii noi”, a declarat, luni, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului, unde propunerea a fost adoptată cu modificările propuse de Uniune.

Legiuitorul UDMR a adăugat că sistemul finanţărilor nerambursabile este reglementat de ani de zile astfel încât să ofere posibilităţi doar municipiilor foarte mari, iar oraşele care au între 10.000 – 40.000 de locuitori nu au avut posibilitatea de a se dezvolta din aceste fonduri.

„UDMR a militat şi vom susţine, în continuare, necesitatea extinderii programelor de finanţare pentru a cuprinde şi oraşele mai mici”, a mai spus Cseke Attila.

Modificarea propusă de UDMR a fost adoptată, cu unanimitate de voturi, de comisia de specialitate, după care a fost supusă votului din plenul Senatului.

Astfel, în afara municipiilor reşedinţă de judeţ şi a celor 6 municipii mari incluse în propunerea iniţială, alte 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, vor avea posibilitatea de a demara proiecte de dezvoltare în zona metropolitană, scrie news.ro.

Legea va intra în vigoare după promulgare. Este de aşteptat ca, în următorul program financiar comunitar, Uniunea Europeană să aloce fonduri pentru dezvoltarea zonelor metropolitane din jurul municipiilor. Propunerea adoptată, astăzi, va asigura acces la aceste fonduri pentru toate municipiile din România.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.