Politic

Un lider al Casei Româno- chineze a devenit ”clientul” DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Jiang Xiaohua, asociat şi administrator a SC Ricky Impex SRL, vicepreşedinte al Casei Româno-Chineze, pentru evaziune fiscală în formă continuată. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată, tot în stare de libertate şi sub aceeaşi acuzaţie, Shen Lan, asociat şi administrator a SC Ricky Impex SRL. Se asemenea, a fost trimisă în judecată SC Ricky Impex SRL, tot pentru evaziune fiscală în formă continuată, se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2009 – 2011, Jiang Xiaohua şi Shen Lan, în calitate asociaţi şi de administratori ai Ricky Impex, au evidenţiat în documentele contabile date nereale privind cheltuielile, taxa pe valoare adăugată, deductibile şi stornări de facturi care nu au la bază operaţiuni reale.

De asemenea, cei doi au omis, în parte, evidenţierea operaţiunilor desfăşurate şi a veniturile realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, provocând astfel, bugetului de stat, un prejudiciu de 10.851.046, 59 lei (circa 2.500.000 euro). Activitățile infracționale s-au bazat pe relaţiile comerciale pe care cei doi le-au avut cu firme interpuse, cu un comportament fiscal de ”firme fantomă”, create în acest scop, prin intermediul cărora au importat diferite mărfuri, deşi ei înşişi aveau legături directe cu furnizori externi, în special din China, potrivit unui ziar local din Ilfov.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ale celor doi chinezi. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

De asemenea, procurorii au mai propus faţă de Jiang Xiaohua şi Shen Lan, luarea măsurii controlului judiciar, iar faţă de Ricky Impex, interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare, interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării, a reducerii capitalului social şi interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa, cu excepţia măsurilor de conservare.

Printre membrii de onoare ai Casei Româno-Chineze se numără Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Iulian Vlad, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Călin Popescu – Tăriceanu, Valeriu Zgonea, Gheorghe Flutur, Crin Antonescu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Varujan Vosganian, Dumitru Nicolae, Teodor Meleșcanu, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Nicolae Văcăroiu, Sorin Oprescu, Dan Voiculescu, Ioan Micula, diverși oameni de afaceri români și chinezi.

foto: ziuanews.ro.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.