Ploiesti

UPDATE Percheziţii în Prahova la o grupare specializată în infracţiuni informatice internaţionale. Prejudiciul este de 400.000 de dolari

UPDATE ORA 18.30

În urma percheziţiilor desfăşurate joi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Ploieşti s-au ridicat 30.000 de lei, precum şi 200 de carduri bancare blank, o tastatură falsă de bancomat, un dispozitiv artizanal de înregistrare video, destinat a fi montat pe terminale ATM, un terminal POS şi mai multe circuite şi componente electronice ce pot fi utilizate ca parte integrantă în dispozitive de skimming.

De asemenea, în locuinţele percheziţionate, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de canabis, cuprinzând zece plante, aflate în diferite stadii de maturitate, împreună cu instalaţiile de iluminare şi încălzire aferente, precum şi trei punguţe conţinând aproximativ 6 grame de droguri.

Prejudicul estimat este de aproximativ 400.000 de USD.

Totodată, la sediul DIICOT Ploieşti au fost conduse 30 de persoane, în vederea audierii.

ORA 10.15

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, ajutaţi de colegi din mai multe judeţe din ţară, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, efectuează joi 34 de percheziţii, dintre care 21 în Constanţa, 3 în Bucureşti, 4 în judeţul Prahova, 3 în judeţul Vâlcea şi câte una în judeţele Bistriţa –Năsăud, Brăila şi Hunedoara.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 30 de persoane, specializat în comiterea de infracţiuni informatice şi cu mijloace de plată electronică.

Din investigaţii a reieşit că, în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014, membrii grupării ar fi confecţionat şi procurat dispozitive artizanale destinate copierii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la terminale POS, ATM sau în benzinării, pe care le-ar fi folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania).

Ulterior, datele de identificare ale instrumentelor de plată electronică obţinute ar fi fost utilizate pentru efectuarea de retrageri frauduloase de numerar, atât în ţări unde a fost derulată activitatea de skimming, cât şi pe teritoriul altor state precum Ecuador, Filipine, Panama şi Jamaica şi România.

La sediul DIICOT Ploieşti vor fi aduse pentru audieri 30 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi SRI, dar poliţiştii au cooperat şi cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

În cauză, poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice, deţinerea de echipamente in vederea falsificării de instrumente de plată electronică, falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Vă mai recomandăm

Percheziţii la casele unor arădeni bănuiţi de braconaj

Hoţi reţinuţi după ce au dat cinci spargeri în mai puţin de o săptămână

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.