Ploiesti

UPDATE Şefi din Poliţia prahoveană, audiaţi la DNA Ploieşti

UPDATE ORA 16.00

La sediul DNA Ploieşti a mai ajuns miercuri şi Gheorghe Parepa, director adjunct în cadrul Direcţiei Ordine Publică a IGPR. Ca şi Nicolae Zecheru, acesta ar fi martor în dosarul redeschis de ÎCCJ, în care 13 persoane cu funcţii importante din Prahova ar avea calitatea de intimaţi.

Înainte de a fi avansat la IGRP, Gheorghe Parepa a fost adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

La DNA Ploieşti a venit miercuri şi Ionuţ Ciorobea, poliţist în cadrul Serviciului Economic al IJP Prahova.

ORA 12.00

Nicolae Zecheru, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost miercuri la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citat de procurori.

Acesta nu a făcut declaraţii nici la intrare, nici la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, însă prezenţa acestuia la sediul instituţiei ar avea legătură cu redeschiderea, la sfârşitul săptămânii trecute, a urmăririi penale în ceea ce este cunoscut, în Prahova, ca „dosarul Papici“.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redeschis pe 26 februarie urmărirea penală într-un dosar clasat în 2014, în care persoane cu funcţii importante în Prahova sunt suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, luare şi dare de mită. Printre ei sunt fostul şef al Poliţiei judeţene, procurori, şeful CJ Prahova Mircea Cosma, dar şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma.

13 persoane cu nume sonore şi cu funcţii importante din Prahova, au calitatea de intimaţi în dosar.

Este vorba despre Gelu Cristian Manea – şeful Poliţiei Ploieşti, Nicolae Zecheru – şeful Serviciului Investigaţii Criminale din IJP Prahova, Constatin Ispas – fostul şef al DGA Prahova, anchetat într-un alt dosar de corupţie, Viorel Dosaru – până de curând şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în prezent secretar de stat în cadrul MAI, Liviu Matei – şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru – şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti şi fost şef al DIICOT, Emanuel Mihail Saghel – ofiţer BCCO Ploieşti, cercetat într-un alt dosar penal, Daniel Petre – fostul şef al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, cercetat într-un alt dosar penal, Mircea Cosma – şeful suspendat al CJ Prahova, anchetat în mai multe dosare de corupţie, inclusiv în cel al cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, la rândul său anchetat în dosarele tatălui, procurorul PCA Ploieşti Gheorghe Gîrbea, Aurelian Constantin Mihăilă şi Cătălin Ştefan Dinu.

Momentul deschiderii iniţiale a dosarului a avut legătură cu dosarul din anul 2013 Alexe – Păvăleanu, acuzaţi de evaziune fiscală în valoare de 35 de milioane de euro. Ambii, Răzvan Alexe, un afacerist cu legături în lumea interlopă şi Marcel Păvăleanu, fost angajat în Secretariatul General al Guvernului sunt apropiaţi ai familiei Cosma, Alexe fiind bănuit de procurorii anticorupţie că ar fi apelat la persoane cu funcţii importante în Prahova, de la procurori la poliţişti, până la diverşi angajaţi ai instituţiilor publice, pentru a obţine date din dosar.

În schimbul acestor informaţii, mai multe persoane au obţinut diverse sume de bani sau bunuri.

În 2014, procurorul şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a DNA, Lucian Papici, a clasat dosarul pentru inexistenţa faptelor.

S-ar părea că la DNA Ploieşti ar trebui să mai ajungă miercuri Cristian Manea, şeful Poliţiei Ploieşti, şi încă un angajat din IJP Prahova, din cadrul Serviciului Economic.

Citiţi şi:

ÎCCJ a redeschis urmărirea penală într-un dosar în care sunt vizate persoane cu funcţii importante în Prahova: procurori, poliţişti, şeful CJ Prahova şi un deputat

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.