Ploiesti

UPDATE Şeful Poliţiei Sinaia, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă. Adjunctul său a fost pus sub control judiciar

UPDATE ORA 21.00 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au anunţat că „au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13.01.2016, a inculpaţilor:

TUDORICĂ MARIN, şef al Poliţiei Staţiunii Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– trafic de influenţă,

– efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia,

SIMION CRISTIAN BOGDAN, administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– cumpărare de influenţă,

– complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia,

De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 13 ianuarie 2016, faţă de inculpatul

ROŞCA IONUŢ, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă,

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în calitate de comandant al Poliţiei staţiunii Sinaia, a pretins şi primit în mod direct pentru sine, de la inculpatul Simion Cristian, un folos material constând în folosinţa unui autoturism marca Mercedes, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă faţă de omul de afaceri că are influenţă asupra unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri.

Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roşca Ionuţ, a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roşca Ionuţ i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus.

În cursul anului 2010, inculpatul Tudorică Marin, prin intermediul inculpatului Simion Cristian, a edificat un ansamblu imobiliar în staţiunea Sinaia şi s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, în sensul în care:

– a efectuat demersuri personale pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare edificării construcţiilor şi

– a comercializat, prin postarea de anunţuri, pe site-urile specializate cu: imobilele oferite spre vânzare, categoria de imobil, preţul stabilit pentru categoria de imobil (apartament cu 2, 3 sau 4 camere) precum şi numerele de contact.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Roşca Ionuţ trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat,

b)să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei,

c)să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

d)să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,

e)să nu exercite funcţia de ofiţer de poliţie judiciară de care s-a folosit la săvârşirea faptei reţinută în prezenta cauză, să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpatului Roşca Ionuţ i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 ianuarie 2016, inculpaţii Tudorică Marin şi Simion Cristian Bogdan urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.“

UPDATE ORA 18.00 Adjunctul şefului Poliţiei Sinaia, comisarul-şef Ionuţ Roşca, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA după mai multe ore de audieri.

UPDATE ORA 16.00 Procurorii anticorupţie din Ploieşti au desfăşurat timp de mai multe ore, miercuri, percheziţii la sediul Poliţiei staţiunii Sinaia, dar şi la o vilă din Câmpina despre care se bănuieşte că aparţine comisarului-şef Marin Tudorică, dar care nu apare în declaraţia de avere a acestuia.

În jurul orei 16.00, şeful Poliţiei Sinaia a plecat cu duba procurorilor la audieri la sediul DNA Ploieşti acolo unde a ajuns, mai devreme, adjunctul acestuia, Ionuţ Roşca.

Cei doi sunt suspectaţi că ar fi primit mită pentru a face trafic de influenţă în favoarea unor apropiaţi. Faptele de corupţie au fost comise în perioada 2013-2015.

ORA 9.00 Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală în care sunt suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2015.

Sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii din Prahova, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză ar fi vorba despre şeful Poliţiei Sinaia, comisarul-şef Marin Tudorică, şi adjunctul său, Roşca Ionuţ, care sunt suspectaţi de fapte de corupţie, mai exact de trafic de influenţă.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.