Ploiesti

V-aţi săturat de Valea Prahovei? Idei pentru o vacanţă de iarnă în locuri superbe din Prahova

Chiar dacă fiecare perioadă a sărbătorilor pare să confirme preferinţa turiştilor pentru Valea Prahovei, aglomeraţia din staţiunile montane nu mai este pe placul tuturor. Este şi motivul pentru care turiştii au început să se orienteze şi către alte destinaţii din Prahova, unde confortul este ridicat, dar peisajele sunt încă sălbatice, liniştea deplină şi tradiţiile puternice.

Astfel, dacă aveţi în plan o scurtă vacanţă sau chiar un concediu de iarnă, găsiţi în Prahova câteva destinaţii mai puţin cunoscute, dar care vă vor încânta prin ineditul lor.

Una dintre ele este chiar în deschiderea Văii Prahovei, la Breaza, staţiune balneo-climaterică pe lângă care turiştii trec în goana spre Sinaia sau Buşteni. Breaza este recunoscută pentru aerul puternic ozonificat, care face minuni pentru afecţiunile respiratorii, stres şi depresie, pentru faptul că este una dintre cele însorite localităţi din România, dar şi pentru peisajele spectaculoase.

În plus, ofertele de vacanţă sunt pe gusturile celor mai pretenţioşi clienţi. La o pensiune de patru stele din Breaza, de exemplu, puteţi mânca într-un salon de sticlă, puteţi face saună finlandeză, să participaţi la maratoane cinematografice sau, dacă vă place adrenalina, puteţi porni în trasee off-road prin împrejurimi.

Iarna la Breaza. FOTO descoperalocuri.ro

La Breaza există şi un resort unde puteţi lua lecţii de golf sau, dacă sunteţi deja cunoscător, să practicaţi acest sport în condiţii de excepţie.

Linişte şi sănătate la Cheia

Cheia, staţiune care nu petrece noaptea, este o destinaţie perfectă pentru o vacanţă petrecută într-o linişte în deplină armonie cu natura sălbatică. Numeroase pensiuni, majoritatea amplasate lângă pădure şi râuri, oferă plimbări cu ponei pentru cei mici, saună, meniuri tradiţionale realizate din produse din gospodăriile proprii, ghidaj pentru traseele montane deschise în timpul iernii.

Cel mai mare câştig al unei vacanţe la Cheia este detaşarea de cotidian. La final vă veţi încărca bateriile din tihna care pare că se revarsă din creierii munţilor şi aerul tare şi ozonificat.

Tradiţii la Aluniş, echitaţie la Slănic

Exact ca la bunici vă veţi simţi în mica localitate Aluniş, cu pajişti şi păduri seculare, aflată la 11 km de Slănic Prahova. Puternic ancoraţi în tradiţii, localnicii au ridicat şi pensiuni unde puteţi petrece vacanţa într-un peisaj ca din cărţile cu poveşti, printre animalele din gospodării, desfătaţi cu bucate pregătite în casă şi băuturi din cramele proprii.

La Slănic Prahova puteţi ajunge atât pentru tratamente de sănătate – băi în ape bogate în săruri minerale sau împachetări cu nămol în centrele din staţiune ori o cură de aerosoli în salină, cât şi pentru cursuri de echitaţie, de exemplu.

Lecţii de călărie pe zăpadă, la Slănic. FOTO Facebook / Centrul Ecvestru Husar Slănic Prahova

La centrul de echitaţie din staţiune veţi învăţa nu doar cum să staţi corect în şa sau să ţineţi hăţurile, ci şi cum să relaţionaţi cu un cal. Veţi putea merge la pas, pe un drum forestier, către Mănăstirea Crasna, unde puteţi mânca împreună cu călugării, sau, dacă sunteţi avansaţi în lecţii de călărie să urcaţi pe un platou din spatele Muntelui Verde, unde puteţi exersa galopul. Puteţi vedea căprioare şi şoimi, să admiraţi posturile de observaţie folosite de vănători şi peisajele superbe de iarnă din pădure.

Sălbăticie în Valea Doftanei

Mai puţin cunoscută, şi de aceea păstrată într-o stare de sălbăticie, Valea Doftanei este o zonă bucolică, presărată de munţi, păduri şi ape, ca în cărţile cu poveşti. Liniştea care domneşte aici nu este tulburată decât de talăngile oilor, iar viaţa localnicilor se desfăşoară după regulile strămoşeşti. Peisajele sunt autentic româneşti, cu pajişti în care se moţează căpiţe de fân, gardurile scunde şi case cu muşcate în geam.

Un popas culinar în zonă ar trebui să cuprindă, neapărat, caşcavea, preparatul tradiţional al zonei, care are şi un festival dedicat.

Un weekend relaxant în această zonă cuprinde plimbări prelungite, drumeţii pe cărări de munte sau trasee de offroad şi mountain bike ori seri relaxante în faţa şemineului.

La o pensiune de cinci stele din zonă, micul dejun poate fi un răsfăţ gourmet, în care sunt reintrepretate bucatele tradiţionale într-un meniu creat de chef Alex Petricean.Şi, chiar dacă păreţi pierduţi în sălbăticie, serviciile de la pensiunile din zonă sunt pentru cele mai pretenţioase gusturi. Veţi pleca acasă cu liniştea în suflet.

Mai puteţi citi

Weekend excelent de schi pe toată Valea Prahovei. Starea pârtiilor din fiecare staţiune

Este din nou petrecere pe Valea Prahovei. Ruşii sărbătoresc Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.