Ploiesti

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat pentru 30 de zile

UPDATE

Radu Cezar Liviu Ionescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile. Aceasta este acuzat de procurorii DNA Ploieşti că a luat mită un autoturism Volkswagen Golf, de la un om de afaceri pentru a ajuta societatea acestuia, care se ocupă de construcţii, pentru obţinerea de contracte de la CJ Prahova.

Marţi, după patru ore de audieri, Radu Ionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, scos cu cătuşe din sediul DNA Ploieşti şi dus în arestul preventiv de la Câmpina. Miercuri, magistraţii Tribunalului Prahova au admis cererea procurorilor de arest preventiv.

Radu Ionescu este unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ Prahova, din aprilie 2015, însă a mai deţinut această funcţie şi în perioada 2004-2008, în acest mandat cerând mită respectiva maşină.

Radu Ionescu a fost denunţat

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în luna noiembrie 2006, Radu Ionescu a pretins şi a primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro.

Scopul era sprijinul acordat societăţii afaceristului în obţinerea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Maşina a fost primită prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi.

Potrivit declaraţiei de avere din 2015 a lui Radu Ionescu, pentru anul fiscal anterior, acesta are un teren intravilan şi o casă în Ploieşti, ambele moştenite. Nu are maşini, bijuterii sau conturi, dar nici datorii. La venituri, acesta a declarat un venit anual de aproximativ 18.000 de lei, ca director de marketing al unei firme care produce tâmplărie termopan.

ORA 13.30

Tribunalul Prahova a decis, miercuri, arestarea pe 30 de zile a lui Radu Ionescu, mandatul fiind valabil din 2 martie până în 31 inclusiv.

Marţi, Ionescu a fost reţinut pe 24 de ore şi dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova de la Câmpina.

Potrivit DNA, în cursul lunii noiembrie 2006, Radu Ionescu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, un autoturism în valoare de 22.347 de euro, pentru a sprijini societatea afaceristului cu derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Procurorii anticorupţie arătau că autovehiculul a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 – 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi.

Radu Ionescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova din martie 2015, a deţinut această funcţie şi în perioada 2004 -2008, când ar fi săvârşit faptele de corupţie de care este acuzat.

Pe aceeaşi temă

UPDATE Vicepreşedintele CJ Prahova, reţinut de procurorii DNA Ploieşti pentru că ar fi luat mită o maşină de 26.000 de euro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.