Ploiesti

VIDEO „Calabreaza” a devenit marcă înregistrată

Demersurile pentru obţinerea unui certificat de înregistrare a mărcii „Calabreaza” au fost începute încă din 2013 de către reprezentanţii Centrului Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, instituţie din Prahova care şi-a legat întreaga activitate de numele Calabreaza.

Recent, centrul cultural a primit certificatul de înregistrare a mărcii din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, iar acesta se referă la activităţile de divertisment, cultură şi sportive legate de numele „Calabreaza”.

Calabreaza a fost, iniţial, numele unui dans popular, numit şi ungureasca, cu ritm sincopat, răspândit în zona subcarpatică şi în Transilvania, la care participă o pereche, dar şi al melodiei după care se execută acest dans.

Treptat, numele a fost împrumutat de ansamblul folcloric din Breaza care, în numai câţiva ani, a devenit foarte cunoscut şi a câştigat numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de dans, dar şi de un festival de folclor tradiţional, care se desfăşoară în fiecare lună august la Breaza.

Dansatorii ansamblului Calabreaza, coordonaţi de maestrul coregraf Nicolae Chiriţă au vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, potrivit contului de Facebook al trupei, şi din 2004 şi până în prezent au ajuns să fie recunoscuţi pretutindeni. În vara lui 2012 au câştigat la Năvodari premiul I la categoria Master, iar recent au fost şi la emisiunea “România dansează”.

Repertoriul ansamblului este alcătuit din dansuri din diverse zone ale ţării – Ardeal, Moldova, Oaş, Muntenia, Oltenia.

Mai puteţi citi

Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Paltinu, marea din munţi cu peşti „cât o maşină“. Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei, este o destinaţie preferată de pescarii din Prahova, dar şi din alte judeţe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peştii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de peşti răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.

Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români şi a primăverii, mai apreciată decât Valentine’s Day.Peste 50% dintre români celebrează Dragobetele, o sărbătoare autohtonă a dragostei, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dacice şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.