Demersurile pentru obţinerea unui certificat de înregistrare a mărcii „Calabreaza” au fost începute încă din 2013 de către reprezentanţii Centrului Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, instituţie din Prahova care şi-a legat întreaga activitate de numele Calabreaza.
Recent, centrul cultural a primit certificatul de înregistrare a mărcii din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, iar acesta se referă la activităţile de divertisment, cultură şi sportive legate de numele „Calabreaza”.
Calabreaza a fost, iniţial, numele unui dans popular, numit şi ungureasca, cu ritm sincopat, răspândit în zona subcarpatică şi în Transilvania, la care participă o pereche, dar şi al melodiei după care se execută acest dans.
Treptat, numele a fost împrumutat de ansamblul folcloric din Breaza care, în numai câţiva ani, a devenit foarte cunoscut şi a câştigat numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de dans, dar şi de un festival de folclor tradiţional, care se desfăşoară în fiecare lună august la Breaza.
Dansatorii ansamblului Calabreaza, coordonaţi de maestrul coregraf Nicolae Chiriţă au vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, potrivit contului de Facebook al trupei, şi din 2004 şi până în prezent au ajuns să fie recunoscuţi pretutindeni. În vara lui 2012 au câştigat la Năvodari premiul I la categoria Master, iar recent au fost şi la emisiunea “România dansează”.
Repertoriul ansamblului este alcătuit din dansuri din diverse zone ale ţării – Ardeal, Moldova, Oaş, Muntenia, Oltenia.
Mai puteţi citi
Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Paltinu, marea din munţi cu peşti „cât o maşină“. Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei, este o destinaţie preferată de pescarii din Prahova, dar şi din alte judeţe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peştii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de peşti răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.
Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români şi a primăverii, mai apreciată decât Valentine’s Day.Peste 50% dintre români celebrează Dragobetele, o sărbătoare autohtonă a dragostei, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dacice şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
Facebook
LinkedIn
RSS