Ploiesti

VIDEO Imagini de spectacol în Bucegi. Marea de nori şi izvoare formate pe sub poduri de gheaţă suspendate

Diferenţele mari de temperatură de la baza muntelui şi de pe creastă produc primăvara şi toamna un fenomen meteo spectaculos de care au parte doar norocoşii care se află la momentul şi la timpul potrivit la altitudini mai mari de 1800-2000 de metri.

”Marea de nori”, pentru unii un spectacol greu de privit, pentru alţii un motiv special de urcat pe munte, apare doar în zilele în care se produce inversiunea termică, adică frig în vale şi cald pe creastă.

Atunci plafonul de nori coboară sub 2000 de metri, iar cei care se află la Babele sau la Crucea Eroilor din Bucegi au senzaţia că sunt deasupra cerului.

Marea de nori din Bucegi FOTO facebook/Ciprian Aldea

Această pătură de nori acoperă aproape tot, astfel încât pentru câteva zeci de minute turiştii nu mai pot vedea decât vârfurile ascuţite ale munţilor mai înalţi şi o întindere mare, albă şi lăptoasă.

Pod de gheaţă în Bucegi FOTO facebook Oraşul-Buşteni

La fel de spectaculoase sunt în această perioadă şi izvoarele din Bucegi. În Valea Spumoasă se află o cascadă mai puţin cunoscută decât Urlătoarea, ”sora” mult mai celebră. În zona amintită, stratul de zăpadă îngheţată s-a topit rapid, din cauza temperaturilor nefiresc de ridicate din ultimele zile. Pe alocuri, în zonele umbroase s-au păstrat totuşi mici blocuri de gheaţă suspendate între stânci care s-au transformat într-un fel de poduri pe sub care curg izvoarele umflate de topirea zăpezii.

Marea de nor din Bucegi Foto Facebook/Ciprian Aldea

Astfel de peisaje nu pot fi întâlnite decât la final de primăvară şi cel mult până în luna iunie, spun montaniarzii, iar Valea Spumoasă din Buşteni este unul dintre zonele unde aţi putea avea noroc să daţi peste astfel de minunăţii.

Ca să ajungeţi în acestă zonă, urmaţi traseul pentru cascada Urlătoarea, de la telecabina din Buşteni, apoi urmaţi indicatoarele spre Cabana Salvamont. Este important de ştiut că zona Valea Spumoasă este periculoasă în timpul iernii pentru că aici se formează des avalanşe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.