Ploiesti

VIDEO Inconştienţă criminală a cerşetorilor din Ploieşti. Cum schimbă oamenii străzii culoarea semaforului pentru a cere de pomană mai des

Inconştienţa criminală a unor cerşetori din Ploieşti, „stăpâni“ peste trafic şi semafoarele oraşului a fost surprinsă într-o înregistrare video a unui cititor Adevărul. Bărbatul, L.T., a trimis pe adresa redacţiei Adevărul Ploieşti două filmuleţe realizate în cursul săptămânii trecute, cu o cameră de bord, la intersecţia străzilor I.L. Caragiale cu Vlad Ţepeş, artere situate foarte aproape de zona centrală a Ploieştiului.

În prima parte a înregistrării, realizată de pe strada I.L. Caragiale, se observă cum pe strada respectivă semaforul funcţionează pe intermitent, iar traficul se desfăşoară conform regulilor din astfel de situaţii.

La un moment dat, apar doi adulţi, un bărbat şi o femeie, cu un copil, care par să cunoască foarte bine zona. Cei doi se îndreaptă către un stâlp pe care se află o cutie, greu de observat dacă nu eşti atent, bărbatul se urcă pe stâlp pare să facă ceva la respectivul panou.

Imediat după, semaforizarea din intersecţie se închide total, iar bărbatul părăseşte zona după ce este apostrofat de o femeie care iese la un geam de la bloc din zona intersecţiei.

Acţiunile aparent fără sens ale bărbatului continuă peste doar câteva secunde. Acesta umblă din nou la panou, iar după o a treia încercare, semaforul intră pe funcţionarea normală, semnalizarea prin roşu şi verde. „Abia atunci mi-am dat seama ce voiau să facă, să facă semaforul să funcţioneze, deşi nu am înţeles de ce trebuie să se ocupe o persoană de pe stradă de acest lucru, şi nu angajaţii firmei de semaforizare din oraş“, ne-a spus ploieşteanul care a înregistrat incidentul.

Cerşetorii aveau nevoie de roşu la semafor

După ce bărbatul a „operat“ panoul, semaforul de pe strada I.L. Caragiale trece direct pe roşu şi în câteva secunde pe verde. Un şofer bulversat amână angajarea în circulaţie, un adevărat noroc pentru că şi pe strada Vlad Ţepeş era tot verde, iar maşinile circulau conform semaforizării. Dacă şoferul de pe I.L. Caragiale acesta ar fi respectat culoarea semaforului, un impact cu un alt autoturism ar fi fost imposibil de evitat, după cum o arată imaginile înregistrate.

Şoferul bulversat de apariţia culorii verde. Din fericire, nu s-a angajat in intersecţie, unde, după cum se observă, circulă maşini din stânga. Este abordat imediat de cerşetoarea cu copil. FOTO captură video

„Schema cerşetorilor am înţeles-o deplin abia după ce s-a făcut roşu, iar femeia şi copilul au început să se plimbe printre maşini, cerând bani. Dacă semaforul ar fi fost pe intermitent, nu ar mai fi avut timpul necesar să cerşească. Părerea mea este că şi semaforizarea de mai devreme, pe intermitent, este tot din cauza cerşetorilor respectivi, în acest mod s-au asigurat că «vadul» nu va fi ocupat de alţii. Probabil că stând atât de mult pe stradă au văzut angajaţii de la semaforizare cum lucrează la respectivul tablou“, ne-a spus ploieşteanul care a filmat incidentul.

Vulnerabilitate a sistemului

Situaţia scoate la lumină o vulnerabilitate a sistemului de semaforizare din Ploieşti. De mentenanţa acestuia se ocupă în oraş firma UTI Group, însă banii necesari pentru modernizarea semafoarelor din intersecţii sunt alocaţi de Primărie care, în prezent, nu are fondurile respective.

Intersecţia unde „operau“ cerşetorii. FOTO Dana Mihai

„Intersecţia respectivă face parte din cele nouă din oraş, nemodernizate, pentru care nu există fonduri în acest moment. Cutia la care umblă cerşetorii este, de fapt, panoul de siguranţe pentru alimentarea cu energie electrică a instalaţiei de semaforizare. Prin lege, suntem obligaţi să le montăm cât mai la vedere, pe un copac sau un stâlp din apropierea intersecţiilor, pentru a se putea interveni de urgenţă dacă se defectează ceva. Din păcate, cerşetorii dau dovadă de foarte multă ingeniozitate în organizarea «afacerii». Momentan, nu putem face altceva decât să montăm un capac peste cutie care să o facă cât mai puţin accesibilă“, ne-a spus Alexandru Preda, şeful de Birou Mobilitate şi Trafic Urban din Primăria Ploieşti.

Panoul de siguranţe unde umbla cerşetorul. FOTO Dana Mihai

Imediat după ce imaginile au ajuns şi în posesia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, a fost demarată o anchetă. „IJP Prahova a început în mod oficial o anchetă în acest caz şi au fost demarate verificările“, ne-a spus subcomisar Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

Vă mai recomandăm

Coincidenţa macabră din accidentul cu cinci morţi de la Ploieşti. O mamă şi-a căutat degeaba copilul la spital – cine sunt persoanele decedate în tragedie

UPDATE Doi poliţişti din Prahova, reţinuţi într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită şi fals intelectual

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.