Ploiesti

VIDEO Rudele răniţilor din accidentul cu cinci morţi de la Ploieşti: „E nebunie ce este acolo, e groaznic!“ Victimă: „Ne-am trezit unii peste alţii“

Vineri dimineaţă, în jurul orei 06.30, un autobuz care efectua transport regulat pe ruta Măneşti, o comună din Prahova, spre Ploieşti, a intrat din spate, aparent fără explicaţii, pentru că nu există nici o urmă de frânare, într-o basculantă care mergea cu viteză redusă şi regulamentar pe sensul spre Braşov.

VIDEO Cod roşu de intervenţie la Ploieşti: cinci morţi şi 28 de răniţi, după impactul dintre un autobuz şi o autobasculantă. Printre răniţi se află şi copii

Dată fiind amploarea accidentului, a fost declanşat codul roşu de intervenţie, iar 23 de ambulanţe au pornit spre eveniment, iar pompieri, salvatori, medici şi asistente medicale au fost chemaţi de urgenţă de acasă pentru asistenţă şi intervenţii.

În accident au murit cinci persoane, iar alte 28 au ajuns la spital, practic toate persoanele din autobuz, unde erau 32 de pasageri, plus şoferul.

Starea unora dintre victime a fost uşoară, diverse contuzii, traumatisme, lovituri la membre sau cap, însă altele au intrat direct în operaţie cu traumatisme abdominale sau toracice. Cei cinci copii, de 9 ani, 15 ani, 16 ani şi doi de 17 ani, sunt în stare stabilă, dar, potrivit unora dintre rudele venite la spital, bilanţul ar fi putut fi unul şi mai teribil, pentru că în respectiva cursa mergeau de obicei elevi care învaţă la Ploieşti, dar care vineri, dat fiind faptul că de luni este vacanţă, nu au mai mers la şcoală.

Printre decedaţi s-ar putea afla însă un elev, de 19 ani. Una dintre colegele sale a fost sunată de diriginta clasei şi trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, pentru a-i infirma vestea proastă. „Am venit la spital cum am aflat, nu am date certe, însă se pare că a murit. Ne pregăteam să dăm bacul, culmea este că ieri îmi spunea că nu crede că mai vine azi la şcoală“, ne-a spus fata.

Colega presupusei victime de 19 ani decedată în accident. FOTO Dana Mihai

O altă victimă, externată încă de vineri dimineaţă, cu răni la picioare, spune că nu-şi explică ce s-a întâmplat, mai ales că mulţi dintre cei aflaţi în autobuz dormeau. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, ne-am trezit unii peste alţii, aruncaţi în faţă, printre scaune. Pe mine m-a scos o femeie din autobuz“, ne-a spus Cristina Cazan.

Cristina Cazan, una dintre victimele accidentului din Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Şi alte rude venite la spital au primit veşti bune. „Am o rudă în spital, victimă în accident. Majoritatea călătorilor erau din localităţile Cocorăştii Colţ şi Măneşti. Din fericire, ruda mea are o problemă doar la un picior, ea e bine, nu am apucat să vorbim foarte mult. Am auzit de accident din media şi ne-am gândit imediat că poate s-a întâmplat ceva, pentru că este ora la care ruda mea pleacă de regulă de acasă. E nebunie ce este acolo în spital, e groaznic, sunt răniţi“, ne-a spus Ionuţ.

„Soţia mea este în stare gravă. Are 19 ani“

Un bărbat a luat într-o sacoşă hainele soţiei de 19 ani, victimă în accident. FOTO Dana Mihai

Alte persoane venite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu au putut afla foarte multe despre rudele lor. „În autobuz era soţia mea, mi-a dat seama că s-a întâmplat ceva pentru că nu răspundea la telefon, sunam, sunam într-una. Era şi autobuzul cu care trebuia să mă întorc eu şi nu a mai venit, am auzit ambulanţele. Despre soţia mea nu ştiu deocamdată decât că este în stare gravă, la investigaţii, este adormită. Are 19 ani! Fac naveta de 10 ani pe această rută, nu s-a întâmplat nimic niciodată, îl cunoşteam şi pe şofer, până acum nu a fost nici o problemă“, ne-a spus Ionuţ Marin, un tânăr care a putut doar să ia hainele soţiei de la spital.

Bilanţul accidentului

Potrivit primei raportări de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, de la ora 10.00, iniţial, la SJU au fost aduse, ca urmare a accidentului, 28 de victime, dintre care 5 copii, unul de 9 ani, altul de 15 ani, un al treilea de 16 ani şi alţi doi de 17 ani. Copilul de nouă ani, a fost trimis în stare bună, stabilă, la Spitalul de Pediatrie.

De asemenea, dintre cei 23 de adulţi ajunşi la spital, dintre care trei încarceraţi, patru au intrat în urgenţe majore, iar ceilalţi la investigaţii pe secţiile de neurochirurgie, ortopedie şi chirurgie plastică, potrivit medicului Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale. De asemenea, doi dintre ei au intrat imediat în operaţie pentru traumatisme toracice şi abdominale.

Din cele 27 de persoane internate la SJU Ploieşti, fără minorul de la Pediatrie, la orele 11.20 se mai aflau în spital 15, majoritatea în stare bună. În funcţie de evoluţia acestora şi investigaţii, este posibil ca în cursul zilei să fie externate şi alte persoane rănite uşor.

Accesul pacienţilor şi al aparţinătorilor acestora în interiorul SJU Ploieşti a fost dirijat vineri pentru a permite medicilor să acorde îngrijirile medicale de urgenţă. De asemenea, rudele acestora au fost consiliate de medici şi autorităţi, iar la dispoziţia acestora a fost pus şi un psiholog.

Cod roşu de intervenţie

„Am declanşat planul roşu pentru că evenimentul era un accident major, care presupunea intervenţia tuturor celor cu competenţă şi care depăşea capacitatea de acţiune doar pentru Ambulanţă sau SMURD. Este un accident nefericit, care a implicat un autobuz, o cursă regulată, care venea de la Măneşti spre Ploieşti, şi o basculantă, din care au rezultat 28 de răniţi şi cinci decedaţi. Decedaţii abia acum (ora 11.00 – n.r.) au fost identificaţi, toţi sunt adulţi, nici un copil, patru bărbaţi şi o femeie. Era o cursă în condiţii normale, o cursă regulată, autorizată, care deţinea licenţă de transport pe acest traseu, iar incidentul este anchetat de Poliţie şi de ITM, nu putem da alte date până la finalizarea anchetei“, a declarat Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova.

Circulaţia a revenit la normal pe Centura de Vest a Ploieştiului după ce, temporar, ambele benzi au fost blocate pentru a permite salvarea răniţilor şi trabsportul acestora la spital.

Poliţia a deschis dosar penal pentru uciderea din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în acest accident.

Pe aceeaşi temă

VIDEO Cod roşu de intervenţie la Ploieşti: cinci morţi şi 28 de răniţi, după impactul dintre un autobuz şi o autobasculantă. Printre răniţi se află şi copii

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.