Politic

Viza de lungă şedere pentru detaşare va fi acordată, pentru o perioadă de maximum 9 luni, cetăţenilor din R. Moldova, Ucraina şi Serbia care lucrează în România

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanţei Guvernului 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, potrivit actului normativ viza de lungă şedere pentru detaşare va fi acordată şi cetăţenilor din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia care lucrează în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Legea promulgată de şeful statului introduce un alineat prin care viza de lungă şedere pentru detaşare va fi acordată „cetăţenilor din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia încadraţi în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic”.

De asemenea, prin excepţie de la unele prevederi legale „„nu este nevoie de aviz de angajare pentru cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia încadraţi în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (2) lit. b)”, conform sursei citate.

Criteriile prevăzute de legea în vigoare pentru ca cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia să nu mai aibă nevoie de aviz de angajare sunt ca „străinul pe care angajatorul intenţionează să îl încadreze pe locul de muncă vacant îndeplineşte condiţiile de pregătire profesională, experienţă în activitate sau autorizare prevăzute de legislaţia în vigoare în România pentru ocuparea acelui loc de muncă şi nu are antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României”.

Pe 15 mai 2018, Senatul a respins acest proiect de lege, ca prim for sesizat, iar pe 19 august iniţiativa legislativă a fost adoptată decizional de către Camera Deputaţilor.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Daniel-Tudorache-1-1024x683

Dan Tudorache  a cerut renumărarea voturilor de la Sectorul 1: E normal să se verifice fiecare vot

redactie28/09/2020
placeholder-large

Firea nu crede că Marcel Ciolacu a atacat-o: Mi se reproşa că sunt prea nouă, acum sunt veche şi anchilozată?

redactie28/09/2020
placeholder-large

Ce ne spun alegerile locale despre alegerile parlamentare: PNL, prima șansă la victorie; PSD, speranțe mari

redactie28/09/2020
placeholder-large

Maramureş: PNL, cel mai mare procentaj în Consiliul Judeţean

redactie28/09/2020
placeholder-large

Pippidi: Cioloș și Barna nu au făcut în mod real campanie pentru Nicușor Dan. Trei priorități la primărie pentru noul primar

redactie28/09/2020
placeholder-large

Firea: Eu am făcut campanie pozitivă. Campania total mincinoasă din online ne-a afectat pe mine şi pe colegii de la sectoare

redactie28/09/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.