Ploiesti

Vor fi reluate lucrările la Palatul de Justiţie din Ploieşti, al doilea ca mărime din ţară. Construcţia a început în 1996

Construcţia Palatului de Justiţie din Ploieşti, situate pe strada Gheorghe Doja, a început în 1996, iar în patru ani aici ar fi trebuit să funcţioneze Judecătoria Ploieşti, Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti. Fondurile, tărăgănate de la început de la bugetul de stat, urmate de falimentul constructorului, SC Coreco Construcţii SRL, în 2007, au întârziat lucrările. Execuţia a fost reluată abia în toamna lui 2010 de lichidatorul firmei Coreco, dar a fost stopată din nou în lipsa fondurilor de la buget, dar şi pentru că studiul de fezabilitate era cu mult depăşit de realităţile celor 14 ani care trecuseră de la începerea lucrării.

Normativele europene în domeniu, normele legate de spaţiu şi circuitul justiţiabililor, arestaţilor, dosarelor şi magistraţilor, creşterea numărului de judecători, informatizarea – aspecte care nu au fost luate în calcul la proiecul din 1996 a impus un nou studiu de fezabilitate, realizat de Tribunalul Prahova. Acesta a arătat că Palatul de Justiţie nu mai poate găzdui decât două dintre instanţe, adică Tribunalul şi Curtea de Apel.

În ianuarie 2015, Primăria Ploieşti a emis o nouă autorizaţie de construcţie, cu ultimele modificări aduse Palatului de Justiţie. Tot în ianuarie 2015, Robert Cazanciuc, ministrul de atunci al Justiţiei, promitea demararea lucrărilor în cel mai scurt timp, singura problemă de atunci fiind modul în care se va asigura finanţarea, de la Banca Mondială sau parteneriat al Ministerului Justiţiei cu Ministerul Dezvoltării.

Într-un final, a fost găsită varianta finanţării dintr-un împrumut extern acordat de Banca Mondială, în valoare de 41,2 milioane de lei cu tot cu TVA.

Potrivit unei informări oficiale a Tribunalului Prahova, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 15 ianuarie 2016, executantul fiind SC Rotary Construct SRL. Durata de finalizare este de 18 luni de la data ordinului de începere.

Palatul de Justiţie va avea o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi şi cinci etaje, fiind al doilea din ţară ca mărime după cel din Capitală. A fost conceput pentru a deservi 2.700 de persoane de zi şi 650.000 pe an.

Lăsat în paragină în ultimii ani, Palatul de Justiţie din Ploieşti a fost năpădit de buruieni şi copaci.

În paralel, la Ploieşti continuă lucrările la imobilul care a adăpostit Judecătoria Ploieşti şi Tribunalul Prahova, din centrul oraşului. Lucrările de reabilitare vor dura 24 de luni, iar valoarea investiţiei este de peste 18,5 milioane de lei, bani proveniţi integral de la Banca Mondială, prin acord de împrumut guvernamental.

Cele două instanţe şi-au mutat activitatea în septembrie 2013 în fostul sediu PECO din Ploieşti, de pe strada Văleni.

Pe aceeaşi temă

FOTO Încep lucrările la vechiul sediu al Tribunalului Prahova. Veşti bune şi pentru Palatul de Justiţie din Ploieşti

FOTO Două decenii pentru construcţia Palatului de Justiţie din Ploieşti, al doilea ca mărime din ţară

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.