Social

Vremea se încălzește la sfârşit de săptămână

În Raportul privind situația hidro-meteorologică și a calității mediului, publicată, vineri, pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se arată că vremea se va încălzi în week-end, iar pe arii extinse sunt așteptate precipitații mixte, dar și sub formă de ninsoare, în special în zona montană, informează Agerpres.

Astfel, în intervalul 9 — 10 ianuarie, cerul va fi mai mult noros, iar pe arii extinse va ninge. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase precipitațiile pot fi și mixte, în timp ce local cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate, iar stratul de zăpadă nou depus poate depăși 10-15 cm.

Vântul va sufla, în general, moderat, cu intensificări locale, până la tare, viscolind sau spulberând zăpada.

La altitudini de peste 1800 de metri temperaturile minime vor fi cuprinse între—14 și—9 grade Celsius, în timp ce maximele se vor situa între—7 și—3 grade Celsius. În același timp, sub 1800 de metri, temperaturile minime vor ajunge până la—9 grade Celsius, iar maximele până la două grade Celsius.

În ceea ce privește stabilitatea și evoluția stratului de zăpadă, există risc însemnat de avalanșă în Masivul Făgăraș și în Munții Bucegi.

În Masivul Făgăraș, în partea superioară a stratului circa 40 cm sunt din zăpadă tip pulver, ușoară, cu rezistență foarte scăzută, iar în Bucegi stratul de zăpadă pulver depășește pe alocuri 30-40 cm.

Zăpada de tip pulver este depusă peste structurile mai vechi formate predominant din cristale fețe plane, cristale cupă, intercalate cu cruste de gheață, iar în Munții Bucegi și cristale fine.

Pe văi și în zonele adăpostite sunt formate depozite însemnate de zăpadă, care vor continua să crească, urmare a ninsorilor prognozate și a vântului care va viscoli sau spulbera zăpadă. În zonele înalte sunt formate plăci de vânt, iar la nivelul crestelor, cornișe, cu rezistență scăzută.

Stratul de zăpadă este mediu sau puțin stabilizat. Pe pantele suficient de înclinate, declanșarea avalanșelor este posibilă chiar în condițiile unei slabe încărcări. Sunt posibile unele declanșări spontane de avalanșe medii sau chiar mari, se precizează în Raportul de specialitate.

Sursă foto alba24.ro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Social

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

PRAHOVA: Informare situație Covid-19, la data de 2 noiembrie 2020

Stirile PH02/11/2020

Cum se vor întoarce românii din Europa acasă de sărbători, în condițiile pandemiei? Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean: „Cerem statelor membre să mențină un minimum de rute funcționale”

Stirile PH28/10/2020

Situația COVID-19 în Prahova – 10 octombrie 2020.

Stirile PH10/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.