Ziua mondială a oceanelor, sărbătorită în fiecare an la 8 iunie, are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ceea ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane. Tema zilei pentru 2019 este „Gender and the Ocean”, potrivit www.un.org., citat de Agerpres.
Această zi a fost instituită la 8 iunie 1992, la Summitul Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro. Ca urmare a unei rezoluţii adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de Organizaţia Naţiunilor Unite, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la data de 8 iunie.
Cu fiecare ediţie, un număr tot mai mare de ţări şi organizaţii sărbătoresc această zi, promovând ocrotirea oceanelor planetei şi legătura noastră directă sau indirectă cu acestea. Fie că locuim pe ţărm sau nu, putem organiza şi participa cu toţii la evenimente care au ca scop ocrotirea oceanelor. Din cauza provocărilor enorme cu care se confruntă acest imens sistem ecologic a devenit necesar ca întreaga populaţie a planetei să ia măsuri pentru a proteja oceanele, pentru generaţiile prezente şi viitoare. Poluarea globală şi pescuitul în exces au dus la scăderea drastică a populaţiei majorităţii speciilor marine.
Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, indiferent unde locuiesc. De asemenea, generează cea mai mare parte a oxigenului pe care îl inspirăm, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigură hrană şi nutrienţi şi reglează clima.
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS